´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre animale - pagina 3

Cea mai mica specie de pasari Falcon

Cea mai mica specie de pasari Falcon

Cea mai mica specie de pasari Falcon traieste in paduri si poarta numele de Falconet negru (Microhierax fringillarius). Aceasta masoara in mod normal 14-16 cm lungime, cantareste 35 de grame si are o anvergura a aripilor de doar 27-32 cm, aproximativ egala cu cea a unuei vrabii.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri despre animale

Cele mai prolifice rase de iepuri

Cele mai prolifice rase de iepuri

Cele mai prolifice rase de iepuri sunt iepurii Californian si iepurii neozeelandezi albi care pot fata de cinci-sase ori pe an cate 12 iepurasi, comparativ cu iepurele salbatic care poate fata de cinci ori maxim sapte iepurasi.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri despre animale

Pisica cu cea mai lunga blana

Pisica cu cea mai lunga blana

Pisica cu cea mai lunga blana omologata de Cartea Recordurilor este colonelul Miau, o pisica din specia Himalaya-persana in varsta de doi ani. Pe data de 20 noiembrie 2012, cand i s-a masurat lungimea firului de par, s-a constatat ca acesta ajungea pana la 22.87 cm.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri despre animale

Cel mai batran papagal

Cel mai batran papagal

Cel mai batran papagal aflat inca viata este Poncho, un macaw in varsta de 87 de ani, care si-a petrecut "cariera", la Hollywood, jucand in diverse filme si care s-a retras in Marea Britanie la Shrewsbury in Shropshire dupa aparitia lui in filmul 102 Dalmatieni. Poncho avea sanatatea subreda asa ca a fost luat spre ingrijire de Rebecca Taylor si Sophie Williams din Marea Britanie proprietarele unor magazine de animale de companie.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri despre animale

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»