´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre arhitectura si amenajari - pagina 2

Cea mai mare inchisoare

Cea mai mare inchisoare

Rikers Island este principala inchisoare din New York City, Statele Unite ale Americii, care este formata din 10 inchisori mai mici ce gazduiesc infractori ce-si ispasesc pedeapsa, infractori in tranzit, infractori ce nu pot obtine eliberarea pe cautiune si infractori ce executa pedepse de un an sau mai putin. Acesta inchisoare are o capacitate de aproape 15.000 de detinuti si este condusa de 10432 de persoane pe un buget de 1.080.000.000 dolari (668 milioane de euro), (in 2012). Numarul de detinut de zi cu zi a atins apogeul in anul 2003, ajungand la 14,533 de detinuti a caror durata medie de sedere era de 54 zile.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

Cea mai mare piscina din lume

Cea mai mare piscina din lume

Cea mai mare piscina din lume a fost inaugurata in decembrie 2006 si se gaseste in cadrul complexului San Alfonso del Mar o regiune turistica din Algarrobo, Chile. Aceasta piscina ce a intrat in Cartea Recordurilor se intinde pe o suprafata totala de 8 hectare, adica aproape 80.000 de metri patrati si are o lungime de 1.013 metri, echivalentul a 6000 de piscine obisnuite.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

Cea mai scurta strada din lume

Cea mai scurta strada din lume

Cea mai scurta strada din lume este Ebenezer Place, din Wick, Caithness, Scotia cu o lungime de doar 2,06 metri. Aceasta strada gazduieste o singura adresa: usa de intrare a localului No.1 Bistro, ce face parte din Hotelului Mackays, construit in 1883. Proprietarul hotelului a dorit doar sa-si faca reclama prin inscriptionarea reclamei pe cea mai scurta latura a hotelului, insa ulterior, bucata de drum din dreptul acestei inscriptii a fost oficial declarata strada in anul 1887.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

Cea mai lunga autostrada nationala

Cea mai lunga autostrada nationala

Cea mai lunga autostrada nationala este autostrada 1 din Australia, aceasta reprezinta o retea de drumuri care strabat continentul australian, unind toate capitalele statale din teritoriul inconjurat de ape oceanice. Cu o lungime totala de 14.500 kilometri, A1 din Autostralia este cea mai lunga autostrada nationala din lume, aceasta este strabatuta zilnic de peste un milion de oameni. Fiind vorba despre o suprafata atat de vasta si incomparabila, conditiile de drum variaza mult de-a lungul acestei autostrazi, de la sosele cu multiple benzi in zonele urbane si rurale foarte populate, pana la drumuri cu o singura banda pe sens in regiunile slab populate. Unele portiuni din autostrada sunt foarte izolate, cum ar fi regiunea de autostrada Eyre, care traverseaza Campia Nullarbor, si Marea Autostrada Nordica, ce se apropie de linia de coasta nord-vestica.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

« 1

2

3 4 5 »
«

»