´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre arhitectura si amenajari - pagina 4

Cea mai complicata transbordare rutiera din lume

Cea mai complicata transbordare rutiera din lume

Cea mai complicata transbordare rutiera din lume este intersectia Judge Harry Pregerson din Los Angeles. Punctul de transbordare rutiera Judge Harry Pregerson este situat in Los Angeles, California, si reprezinta una dintre cele mai complexe intersectii supraetajate din SUA si din lume. Permite intrari si iesiri dinspre si inspre toate directiile dispunand de drumuri si poduri suprapuse care alcatuiesc o retea foarte complicata, desi au ca menire fluidizarea traficului intre si de-a lungul autostrazilor interstatale I-105 si I-110. Aceasta impletitura de drumuri a fost deschisa in anul 1993, fiind o transbordare rutiera de nivel 4, care dispune si de un tronson cu accesul restrictionat, care poate fi folosit doar de vehiculele cu gabarit si anvergura depasite.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 13 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

Cel mai sinuos drum din lume

Cel mai sinuos drum din lume

Strada Lombard este cel mai intortocheat drum din lume, din cauza unei portiuni extrem de sinuoase ce se afla pe Dealul Rus, intre strazile Hyde si Leavenworth. Bucata de drum masoara numai 400 de metri in lungime, intre aceste doua puncte, iar limita de viteza impusa este de doar 8 km/h, strada avand sens unic, in aval. Pe fiecare dintre lateralele strazii se afla cele mai scumpe case si vile din San Francisco, dispuse si ele cam dupa tiparul strazii. Drumul a fost construit, initial, deoarece vehiculele nu se puteau adapta gradului de inclinare de 27%; s-a considerat ca un numar repetat de curbe de tipul "agrafa de par" ar face atat urcarea, cat si coborarea, mai usoare.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 14 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

Cea mai ingusta strada din lume

Cea mai ingusta strada din lume

Cea mai ingusta strada din lume care a intrat in Guinness World Records se gaseste in Reutlingen, Germania. Aceasta strada se numeste Spreuerhofstrasse, iar in punctul cel mai ingust masoara doar 31 de centimetri.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 15 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

Cea mai mare piscina din lume

Cea mai mare piscina din lume

Cea mai mare piscina din lume este piscina San Alfonso del Mar din Chile. Aceasta piscina masoara 1 km lungime, fiind o piscina de agrement a complexului San Alfonso del Mar. Situata langa mare, in orasul Algarrobo din Chile, acesta piscina a fost deschisa in ianuarie 2008 si putem spune ca este echivalentul a 6.000 de piscine familiale standard. Piscina San Alfonso del Mar se dezvolta pe o suprafata de 8 hectare si pentru a fi umpluta este nevoie de 250 milioane de litri de apa.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 16 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»