´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre arta si media - pagina 10

Cel mai scump film

Cel mai scump film

Filmul Titanic (SUA, 1997), realizat de Studiourile Paramount, a costat peste 200 milioane de dolari. Acest film redescopera povestea celei mai mari catastrofe maritime in timp de pace a devenit unul dintre marile triumfuri ale Hollywoodului. Filmului i-au fost alocat initial un buget de 125 milioane de dolari si urma sa fie lansat in iulie 1997, insa din cauza unor probleme de postproductie, difuzarea a fost amanata pana in dec. 1997, ceea ce a insemanat si o crestere a costurilor.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 37 din categoria recorduri despre arta si media

Cel mai lung film

Cel mai lung film

Cel mai lung film este The cure of Insomnia care dureaza 85 de ore este o productie SUA, 1987 si este regizat de John Henry Timmis IV. Premiera filmului a avut loc in intregime la Institutul Scolii de Arta din Chicago, si a durat din 31 ianuarie pana pe 3 februarie 1987.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 38 din categoria recorduri despre arta si media

Cel mai scump timbru

Cel mai scump timbru

Cel mai valoros timbru din lume este Treskilling Galben, un timbru suedez de 3 skilling. Pe 8 noiewmbrie 1996 a fost vandut cu suma-record de 2 240 000 de dolari la licitatia Dawin Feldman, Geneva, Elvetia. Timbrul, care ar fi trebuit sa fie verde, a fost tiparit galben, ceea ce il face unic si extrem de valoros pentru colectionari. El a fost descoperit de un elev in 1885 pe scrisorile bunicului sau si vandut pentru prima data cu doar 7 coroane suedeze - echivalente astazi cu un dolar. Cand a fost vandut, in 1996, a devenit cel mai scump obiect din lume raportat la greutatea sa.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 39 din categoria recorduri despre arta si media

Cea mai mare vioara din lume

Cea mai mare vioara din lume

Cea mai mare vioara din lume, perfect functionala, este inalta de 4,28 metri si lata de 1,45 metri. Cantareste 100 de kilograme si a fost realizata de 12 nemti.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 40 din categoria recorduri despre arta si media

« 7 8 9

10

11 12 »
«

»