´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre arta si media - pagina 3

Cea mai mare enciclopedie on-line

Cea mai mare enciclopedie on-line

Cea mai mare enciclopedie on-line din lume este Wikipedia, care a fost fondata de Jimmy Wales si Larry Sanger , ca o enciclopedie on-line gratuita. Wikipedia.com a fost lansat la data de 15 ianuarie 2001 si a ajuns ca in 22 mai 2013, pe Wikipedia sa fie publicate 4238043 de articole scrise in limba engleza si mai mult de 37 de milioane de articole scrise in celelalte 285 de limbi in care se publica articole.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri despre arta si media

Scriitorul cu cei mai multi adepti pe Twitter

Scriitorul cu cei mai multi adepti pe Twitter

Scriitorul cu cei mai multi adepti pe canalul de socializare Twitter este scriitorul brazilian Paulo Coelho care are 7825671 adepti. Coelho este cel mai bine vandut si apreciat critic, autorul romanului Alchimistul.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri despre arta si media

Cele mai multe persoane la o pictura colectiva

Cele mai multe persoane la o pictura colectiva

Republica Panama a intrat in Cartea Recordurilor printr-o pictura murala ce infatiseaza ecluzele canalului Panama. Pictura a fost realizata simultan de 5.084 copii, intr-un timp de numai trei minute si jumatate, cu ocazia centenarului Canalului Panama. Initiatoarea acetei actiuni a fost pictorita panameza Olga Sinclair, care a declarat ca a vrut sa depaseasca recordul pentru a incuraja tara "sa priveasca lucrurile in mare" si sa arate cum "copiii pot atinge cerul cu mainile". Precedentul record de pictura colectiva era detinut de un grup de 3.860 persoane din Arabia Saudita.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri despre arta si media

Cel mai scump Mos Craciun

Cel mai scump Mos Craciun

Cel mai valoros obiect infatisandu-l pe Mos Craciun a fost realizat de designerul japonez Ginza Tanaka si a fost expus intr-un magazin de bijuterii din Tokyo, fiind vorba de o statueta realizata integral din aur. Statueta are o inaltime de 42 de centimetri, cantareste 20 de kilograme si valoreaza aproape 2 milioane de dolari. De parca nu ar fi fost suficient de elegant, Tanaka i-a mai impodobit catarama centurii lui Mos Craciun cu 23 diamante stralucitoare, iar sacul de cadouri este alcatuit din fire extra fine de aur.Costul acestui Mos Craciun este de 1.8 milioane dolari.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri despre arta si media

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»