Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre arta si media - pagina 6

Cel mai mic ziar din lume

Cel mai mic ziar din lume

Recordul celui mai mic ziar din lume ii apartine editorialului Terra Nostra din Portugalia care a fost bun de tipar in februarie 2012, publicat de Nova Grafica. Cel mai mic ziar a aparut intr-un tiraj de doar 3000 de ziare, cantareste doar 1 gram, masoara 18.27 x 25.35 milimetri si este perfect lizibil daca este privit de aproape.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 21 din categoria recorduri despre arta si media

Cea mai urmarita emisiune din lume

Cea mai urmarita emisiune din lume

Show-ul de televiziune Top Gear a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai urmarita emisiune TV din lume. Incredibilul show aduna telespectatori de pe toate continetele si de pe toate meridianele, fiind difuzat in prezent in 212 tari. Emisiunea si-a deschis portile in anul 1977 ca o emisiune auto traditionala care nu a fost una tocmai de succes. In anul 2002 emisiunea s-a relansat, moment in care spectacolul a adoptat un stil mai ciudat, plin de umor si uneori controversat. Vedeta emisiunii, Jeremy Clarkson, a fost cel care a acceptat premiul in numele colegilor sai de platou, James May si Richard Hammond si a intregii echipe.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 22 din categoria recorduri despre arta si media

Cea mai mica carte din lume

Cea mai mica carte din lume

Cea mai mica carte din lume se numeste "Flori de sezon", si a fost tiparita la editura japoneza, Toppan Printing. Textul cartii este format din litere atat de mici incat nu pot fi citite cu ochiul liber decat cu ajutorul unei lupe. Cartea are 22 de pagini ce nu depasesc latimea de 0,75 milimetri, insa cu toate acestea caracterele minuscule si ilustratiile florale sunt perfect imprimate. Literele din acest volum combina cele doua silabare japoneze (hiragana si katakana), ideograme (kanji) si alfabetul, precizeaza editura nipona care a utilizat la acest proiect tehnologii de varf folosite la tiparirea unor publicatii financiare. Precedentul record Guinness era detinut de o carte miniaturala ruseasca, ale carei pagini nu depaseau latimea de 0,90 de milimetri. "Flori de sezon" a fost pusa in vanzare la Muzeul tipografiilor, administrat de Toppan Printing, si poate fi achizitionata contra sumei de 29.400 yeni, adica 235 euro, alaturi de o lupa si de o versiune marita a cartii.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 23 din categoria recorduri despre arta si media

Cel mai mare ansamblu de cimpoieri din lume

Cel mai mare ansamblu de cimpoieri din lume

Pentru a intra in Cartea Recordurilor 333 de instrumentisti de muzica populara bulgari s-au adunat n Sofia unde au suflat in kaba gaida-urile lor (cimpoaie bulgaresti traditionale din Muntii Rodopi sudul Bulgariei). La eveniment a participat si liderului spiritual indian Sri Sri Ravi Shankar care a spus: "Aveti radacini adanci. Sa nu le pierdeti, ci pastrati-va si cultivati-va vechile traditii si cultura!".

Cartea recordurilor: Recordul numarul 24 din categoria recorduri despre arta si media

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»