´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre arta si media - pagina 8

Cele mai multe instrumente folosite intr-o singura piesa

Cele mai multe instrumente folosite intr-o singura piesa

Recordul mondial privind cele mai multe instrumente muzicale utilizate intr-o singura piesa a fost inregistrat in Jorhat, India de catre Rupam Sarmah si o trupa formata din muzicieni adunati din toata lumea. Recordul a fost stabilit la 24 februarie 2013. Piesa compusa de Rupam Sarmah a fost interpretata de 476 de muzicieni care au cantat la 315 instrumente diferite, in fata unei audiente de peste 25000 de oameni.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 29 din categoria recorduri despre arta si media

Cele mai multe discuri vandute de un artist latino

Cele mai multe discuri vandute de un artist latino

Cantaretul spaniol Julio Iglesias este artistul latino cu cele mai multe discuri vandute din toate timpurile, au anuntat reprezentantii Guinness World Record. Celebrul cantaret spaniol de 69 de ani, a primit certificatul de cel mai vandut artist de muzica latino la o prezentare din Beijing. Ocazie cu care a mai primit si trofeul intitulat "Primul si cel mai popular artist international din toate timpurile in China", din partea directorilor casei sale de discuri, Sony Music Entertainment. In cei peste 50 de ani de cariera, Julio Iglesias a reusit sa scoata peste 80 de albume in 14 limbi si sa vanda peste 250 demilioane de albume in intreaga lume. Potrivit Sony Music Entertainment, Julio Iglesias se afla in topul celor mai bine vanduti 15 artisti din istorie.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 30 din categoria recorduri despre arta si media

Cea mai mare pictura 3D pe asfalt din lume

Cea mai mare pictura 3D pe asfalt din lume

Cea mai mare pictura 3D pe asfalt din lume are o lungime de 106.3 metri si peste 1.100 de metri patrati. Pictura este o creatie a artistilor 3D Joe si Max si a fost pictata in West India Quay, Londra, Marea Britanie. Aceasta pictura stradala a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai mare pictura 3D pe asfalt din lume la data de 7 noiembrie 2011 pentru a celebra ziua Guinness World Records. Lucrarea a fost realizata timp de sapte zile, de street-artistii 3D Joe si Max care au lucrat in cadrul unui proiect sprijinit de Reebok Crossfit.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 31 din categoria recorduri despre arta si media

Cele mai indenlugate aplauze

Cele mai indenlugate aplauze

Cele mai indenlugate aplauze i-au fost atribuite tenorului spaniol Placido Domingo. Acesta a fost aplaudat o ora si 20 de minute, in timpul a 101 de ridicari ale cortinei, la finalul spectacolului Othello de Verdi, la Vienna Staatsoper, pe 30 iulie 1991.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 32 din categoria recorduri despre arta si media

« 5 6 7

8

9 10 11 »
«

»