Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre bucatarie si bauturi - pagina 2

Cele mai multe trufe de ciocolata facute in 2 minute

Cele mai multe trufe de ciocolata facute in 2 minute

Bucatarul sef Gino D'Acampo a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a facut 47 de trufe de ciocolata intr-un timp record de doar 2 minute. Recordul a fost inregistrat pe platourile de filmare a emisiunii Lets Do Lunch with Gino & Mel, o emisiune culinara din Londra, Marea Britanie, in data de 10 august 2012.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cel mai inalt tort din lume

Cel mai inalt tort din lume

Cel mai inalt tort din lume a fost facut in Luoyang, Provincia Henan din China si fost expus intr-un complex comercial din Luoyang si oferit apoi celor peste 3.000 de privitori. La realizarea acestui tort au participat 20 de bucatari care au realizat un tort inalt de 8 metri ceea ce a facut sa nu incapa in nicio cofetarie, de aici si decizia de a-l expune intr-un complex comercial. Pentru realizarea acestei capodopere culinare a fost nevoie de 24 de ore de munca si au folosit: 500 kilograme de oua, 260 kilograme de faina, 200 kilograme de frisca, 100 kilograme de fructe si 80 kilograme de ciocolata, iar decorarea tortului s-a facut deabia dupa ce a fost asezat pe suporturi. Recordul initial a fost stabilit in Paris, in 2010, unde a fost realizat un tort de 7.8 metri inaltime.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cel mai lung sangerete din lume

Cel mai lung sangerete din lume

Orasul spaniol Burgos aflat in nordul Spaniei a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a realizat cel mai lung sangerete din lume. La realizarea sangeretelui au muncit 400 de bucatari voluntari, care au avut nevoie de 220 metri mate de vitel, 130 kilograme de ceapa, 50 kilograme de orez, 40 kilograme de untura, 40 litri sange de porc, 7 kilograme de condimente si 3 kilograme de sare. Inainte sa fie prajit sangeretele, a masurat 187,2 iar dupa prajire a ramas de "doar" 175 de metri. Pentru amestecarea ingredientelor a fost fabricata o tigaie speciala de dimensiuni uriase. Dupa omologarea recordului, preparatul a fost comercializat, iar banii rezultati din vanzari au fost donati in scopuri caritabile.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cel mai greu tort de nunta din lume

Cel mai greu tort de nunta din lume

Cel mai greu tort de nunta din lume a fost omologat in Cartea Recordurilor pe 8 februarie 2004 si a cantarit 6.818 tone. Acest tort urias a fost pregatit de bucatarii restaurantului Mohegan Sun Hotel and Casino din Uncasville, SUA. si expus in cazino. Din uriasul tort glazurat cu vanilie si migdale bucatarii au reusit sa faca 59.000 de portii.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

« 1

2

3 4 »
«

»