´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre bucatarie si bauturi - pagina 3

Cea mai mare rulada cu frisca si capsuni

Cea mai mare rulada cu frisca si capsuni

O echipa formata din 90 de patiseri impreuna cu un grup de studenti japonezi au muncit cot la cot pentru a realiza la Tokyo cea mai mare rulada desert cu frisca si capsuni din lume. Aceasta avea o lungime de 130,68 de metri. La prepararea ruladei s-au folosit 54 de kilograme de faina, 43 de kilograme de zahar si 2.682 de oua, plus alte cateva ingrediente.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cel mai mare hot-dog

Cel mai mare hot-dog

Recordul Guinness World Records privind cel mai mare hot dog fabricat si mancat a fost omologat la Chicago. Uriasul hot-dog masura 40 de centimetri lungime si 10 centimetri latime.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cea mai mare salata taboule

Cea mai mare salata taboule

Cea mai mare salata taboule din lume a fost pregatita In Liban la 26 octombrie 2009. Un numar de 300 de bucatari au stabilit un nou record Guinness pentru cea mai mare salata taboule din lume, una dintre cele mai cunoscute specialitati din gastronomia libaneza. Sub supravegherea unui reprezentant al Guinness World Records, 250 de bucatari si 50 de maestri bucatari de la scoala publica de gastronomie din Liban au preparat o salata taboule uriasa, de peste 3,5 tone, pentru care au fost necesare 1.600 de kilograme de patrunjel, 1.500 de kilograme de tomate si 420 de kilograme de ceapa.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cel mai mare kibbe din lume

Cel mai mare kibbe din lume

In august 2009, in orasul Ehden, din nordul Libanului, a fost stabilit recordul pentru cel mai mare kibbe din lume, un fel de chiftea preparata din carne tocata, iaurt si bulgur.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

« 1 2

3

4 »
«

»