Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre colectii si expozitii - pagina 2

Cea mai mare colectie de potcoave

Cea mai mare colectie de potcoave

Colectionarul moldovean Petru Costin a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai considerabil patrimoniu istoric si cultural compus din 3200 de potcoave datate din secolele XIV-XX, colectionarul are in posesie peste 25 de colectii tematice. Certificatul Guinness World care atesta aceasta performanta i-a fost inmanat lui Petru Costin, in mod festiv, in cadrul ultimei sedinte din 2013 a Consiliului Suprem pentru Stiinta si Dezvoltare Tehnologica al ASM, de catre presedintele ASM, academicianul Gheorghe Duca.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri despre colectii si expozitii

Cea mai mare colectie de servetele

Cea mai mare colectie de servetele

Cea mai mare colectie de servetele de masa ii apartine slovacei Antonia Kozakova care a intrat pentru a patra oara in Cartea recordurilor, cu cele 62.757 de servete diferite. Kozakova a inceput sa colectioneaza primele servete de masa in urma cu 16 ani si au o valoare de peste 350.000 de euro. Primul record a fost stabilit in anul 2007, atunci cnd colectia sa numara 21.000 de exemplare diferite, provenind din toate colturile lumii. Printre exemplarele deosebite se numara un servetel care are doar cinci centimetri, altul care masoara 120 de centimetri si unul foarte vechi care dateaza din 1940.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri despre colectii si expozitii

Cele mai multe papusi de hartie handmade

Cele mai multe papusi de hartie handmade

Amna Al Fard din Emiratele Arabe Unite a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind detinatoarea celei mai mari colectii de papusi handmade confectionate din hartie. Colectia Amnei numara 1145 de papusi. Confectionarea fiecarei papusi dureaza aproximativ 3 ore, iar pentru realizarea intreagii colectii a fost nevoie de mai mult de doi ani. Primele papusi de hartie au fost confectionate in Europa secolului 13-lea.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri despre colectii si expozitii

Cea mai mare colectie de aspiratoare din lume

Cea mai mare colectie de aspiratoare din lume

Britanicul James Brown in varsta de 33 de ani din Nottingham a intrat in Cartea Recordurilor Guinness, prin impresionanta sa colectie care cuprinde 322 de aspiratoare din modele diferite. Interesul lui pentru aspiratoare a aparut inca de la varsta de patru ani insa a trebuit sa astepte pana la opt ani cand a primit primul aspirator. Momentan detine in colectie si aspiratoare rare cum ar fi marcile Kirby sau Scott and Fetzer.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri despre colectii si expozitii

« 1

2

3 4 »
«

»