´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri depre copii - pagina 2

Cel mai tanar apelant al servicului de urgente

Cel mai tanar apelant al servicului de urgente

Cel mai tanar apelant al servicului de urgente este A. J. Hayes, din Oregon, Statele Unite, in varsta de 3 ani, care i-a salvat viata tatalui sau, care s-a injunghiat din greseala cu o dalta, in timp ce incerca sa confectioneze un scaun din lemn. Hayes a fugit la telefon si a format numarul de urgenta spunandu-i operatoarei ca "Tata este ranit". Serviciul de detectare telefonica a stabilit adresa de unde a fost efectuat apelul si a trimis o echipa medicala la fata locului care i-a salvat viata tatalui sau.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri depre copii

Cel mai tanar artist nominalizat la un premiu Grammy

Cel mai tanar artist nominalizat la un premiu Grammy

Recordul pentru cel mai tanar artist nominalizat la un premiu Grammy ii apartine lui Miguel A. Valenzuela Morales din Portorico supranumit Miguelito. Acesta avea doar 9 ani si 313 zile cand a castigat un premiu Latin Grammy pentru cel mai bun album latino, intitulat "El Heredero" si produs de Sangre Nueva Music si WD Records. Ceremonia a avut loc pe 13 noiembrie 2008, insa nominalizarea la Premiul Grammy a venit cand copilul avea doar 8 ani.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri depre copii

Cel mai tanar chitarist profesionist din lume

Cel mai tanar chitarist profesionist din lume

Yuto Miyazawa detine recordul pentru cel mai tanar chitarist profesionist din lume. Miyazawa s-a nascut la 21 februarie 2000 in Tokyo, Japonia, si a fost numit cel mai tanar chitarist profesionist in anul 2008, cand recordul sau a fost omologat de reprezentantii Cartii Recordurilor. Miyazawa este un nume cunoscut in randul chitaristilor experimentati alaturi de care a impartit scena. Printre numele sonore alaturi de care cantat se numara: G. E. Smith, Les Paul, Deep Banana Blackout si Ozzy Osbourne, care chiar l-a luat cu el la multe festivaluri, unde au interpretat impreuna emblematicele cantece "Crazy train" si "Paranoid". Miyazawa a participat la peste 200 de emisiuni TV si a primit la fel de multe premii si distinctii.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri depre copii

Cel mai tanara descoperitoare al unei supernove

Cel mai tanara descoperitoare al unei supernove

Kathryn Gray de 10 ani din Fredericton, Canada este cea mai tanara descoperitoare a unei supernove. In timp ce se uita la cateva fotografii trimise de un prieten de familie, de profesie cercetator in astronomie, Kathryn Gray a observat explozia unei stele si a semnalat-o. La putin timp dupa aceea, Societatea Regala Astronomica din Canada a numit descoperirea facuta de fetita Supernova 2010lt. Kathryn mosteneste pasiunea pentru astronomie a tatalui, care, desi nu are studii in domeniu, a fost intotdeauna interesat de stele.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri depre copii

« 1

2

3 4 »
«

»