´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre corpul omenesc - pagina 14

Cea mai lunga genealogie

Cea mai lunga genealogie

Adrian Targett din Marea Britanie isi poate urmari ascendenta mai departe decat oricare alta persoana, deorece i s-a aratat ca descinde, pe o linie materna, din Omul de Cheddar, un schelet vechi de 9000 ani, gasit intr-o pestera din Cheddar Gorge, Somerset, Marea Britanie. Savantii au prelevat un esantion ADN dintr-un molar al scheletului si au descoperit o potrivire aproape perfecta in Adrian Targett, care traieste la mai putine de 1 kilometru departare.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 53 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cele mai lungi labe ale picioarelor

Cele mai lungi labe ale picioarelor

Cele mai mari labe ale picoarelor ii apartin lui Matthew McGrory din SUA si masoara aproape 70 de centimetrii. Ambele degete mari de la picoare sunt lungi de 12,7 centimetri, iar cele mici sunt lungi de 3,81 centimetri.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 54 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cel mai flexibil om

Cel mai flexibil om

Cel mai flexibil om din lume este Pierre Beauchemin din Canada, care este poreclit si Dl Gumilastic pentru uimitoarea sa capacitate de a-si rasuci complet bratele si picioarele in pozitii incredibile. Medicii credeau ca Pierre va fi invalid pana la 30 de ani dar, la 34 de ani, el continua sa participe in spectacole.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 55 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Omul cu cea mai elastica piele

Omul cu cea mai elastica piele

Gary Turner din Marea Britanie are cea mai elastica piele din lume, aceastase intinde mai mult decat a oricaror alti oameni. Spectacolul sau favorit este sa-si traga pielea gatului peste gura, creand un guler rulat, desi aceasta nu intrece trucul cu stomacul. Pe 29 octombrie 1999, Gary si-a intins pielea stomacului cu 15,8 centimetrii. Nascut in 1964, Gary i-a amuzat pe oameni cu aceasta capacitatate inca din scoala.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 56 din categoria recorduri despre corpul omenesc

« 11 12 13

14

15 16 17 »
«

»