´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre corpul omenesc - pagina 15

Persoana cu cea mai lunga viata autentificata

Persoana cu cea mai lunga viata autentificata

Jeanne Louise Calment din Franta este persoana cu cea mai lunga viata autentificata: 122 ani si 164 zile. Ea s-a nascut pe 21 februarie in 1875 si a murit pe 4 august 1997. Oamenii care depasesc varsta de 113 ani sunt foarte putini considerandu-se ca doar unul din 2,1 miliarde oameni poate depasi varsta de 115 ani. Si-a petrecut intreaga viata in oraselul Arles din sudul Frantei, fiind contemporana cu pictorul olandez Vincent van Gogh care a trait in Arles intre 1888 si 1889. De altfel Van Gogh este cel care a si adus-o in fata lumii pe Jeanne Calment, e drept, indirect, un centenar organizat in cinstea pictorului in Arles in 1988 atragand atentia presei asupra frantuzoaicei care avea la vremea respectiva 113 ani. In acelasi an a si fost inclusa in Cartea Recordurilor ca cea mai in varsta femeie din lume iar 7 ani mai tarziu, in 1995, a devenit cea mai in varsta persoana care a trait vreodata, depasindu-l pe japonezul Shigechiyo Izumi. Din acel an Jeanne Calment avea sa aiba mai mult de 5 ani fata de orice alta persoana in viata din intreaga lume. Chiar daca dupa alti doi ani s-a stins din viata, Jeanne Calment ramane cea mai longeviva persoana din lume, cu cele 44.713 zile traite.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 57 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cei mai parosi oameni de pe glob

Cei mai parosi oameni de pe glob

Cei mai parosi oameni de pe glob sunt o familie de mexicani se poate lauda cu un semn distinctiv usor de reperat, par pe aproape intregul corp. Cu totii sufera de o boala care face ca parul sa le creasca inclusiv pe intreaga fata. Barbatii din familie au mai mult par decat femeile, acesta acoperindu-le 98% din suprafata corpului, adica tot, mai putin palmele si talpile.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 58 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cea mai lunga limba din lume

Cea mai lunga limba din lume

Cea mai lunga limba din lume apartine britanicul Stephen Taylor si masoara 9,8 centimetri, record omologat in 2009.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 59 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Femeia cu cea mai lunga limba din lume

Femeia cu cea mai lunga limba din lume

Femeia cu cea mai lunga limba din lume este americanca Chanel Tapper, a carei limba masoara 9,75 de centimetri. Totusi nu este locuitorul terei cu cea mai lunga limba deoarece este intrecuta de britanicul Stephen Taylor, a carui limba masoara 9,8 centimetri, record omologat in 2009.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 60 din categoria recorduri despre corpul omenesc

« 12 13 14

15

16 17 18 »
«

»