´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri diverse - pagina 3

Cel mai scurt razboi

Cel mai scurt razboi

Cel mai scurt razboi din istorie ce a intrat in Cartea Recordurilor a avut loc pe 27 august 1896 intre Marea Britanie si Zanzibar care este acum parte a Tanzaniei. Cele doua tari au inceput conflictul la ora 09:00, si s-a incheiat la 09:45 cu 500 de victime toate de partea Zanzibarului. Razboiul s-a incheiat deoarece conducatorul acestei tari, Sultanul Khalid, s-a refugiat la consulatul german.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri diverse

Cel mai vechi drum din lume inca in uz

Cel mai vechi drum din lume inca in uz

Cel mai vechi drum inca folosit este Via Appia, care si-a pastrat pana astazi numeroase portiuni ce dateaza din 312 i.e.n., atunci cand aceasta ruta a fost realizata de catre romani pentru a lega Roma de Brindisi. Astazi, anumite portiuni din apropiere de Roma sunt folosite de catre ciclisti, iar in Velletri italienii conduc automobile peste portiuni pavate de romani.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri diverse

Cei mai multi oameni imbracati in personaje din Star Trek

Cei mai multi oameni imbracati in personaje din Star Trek

Cei mai multi oameni imbracati in personaje din Star Trek au intrat in Cartea Recordurilor in octombrie 2012, la London's ExCel din Londra unde s-au prezentat 1.063 de oameni costumati in personaje din Star Trek.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri diverse

Cele mai multe jartiere indepartate cu dintii

Cele mai multe jartiere indepartate cu dintii

Recordul celor mai multe jartiere indepartate cu dintii ii apartine lui Ivo Grosche din Germania. Acesta a indepartat 26 de jartiere.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri diverse

« 1 2

3

4 5 »
«

»