Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre lumea inconjuratoare - pagina 2

Cea mai mare temperatura inregistrata

Cea mai mare temperatura inregistrata

La 10 iulie 1913, o temperatura de 56,7°C (134°F), a fost masurata la Groenlanda Ranch in Death Valley, California, Statele Unite ale Americii. Sa presupus ca acesta inregistrare a fost batuta de o temperatura de 58°C (136°F), in El Azizia, Libia, in 1922. La 13 septembrie 2012, cu toate acestea, Organizatia Meteorologica Mondiala descalificat temperatura mai mare, restabilind recordul la Death Valley.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri despre lumea inconjuratoare

Cel mai lung traseu al unei tornade

Cel mai lung traseu al unei tornade

Cel mai lung traseu al unei tornade ce a intrat in Cartea Recordurilor a fost inregistrat aa 18 martie 1925, o tornada a calatorit cel putin 352 km (218 mile) din Missouri, Illinois si Indiana, SUA. A ucis 695 de oameni, mai mult decat orice alta tornada din istoria Statelor Unite.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri despre lumea inconjuratoare

Ciclonul tropical de cea mai mare durata

Ciclonul tropical de cea mai mare durata

Uraganul sau taifunul John s-a format la 11 august 1994, in partea de est a Oceanului Pacific si a acoperit 13280 kilometri (8250 mile). Acesta a durat 31 de zile, ceea ce-l face ciclonul tropical de cea mai lunga durata. Taifunul John a calatorit de la est la Pacificul de Vest. Cele doua regiuni folosesc etichete diferite pentru John acesta fiind cunoscut atat ca uragan cat si ca taifun.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri despre lumea inconjuratoare

Cea mai mare viteza a vantului

Cea mai mare viteza a vantului

Cea mai mare viteza a vantului a fost inregistrata in data de 10 aprilie 1996, la Barrow Island, Australia, in timpul Ciclonului Tropical Olivia. Viteza a vantului a fost de 408 kilometri pe ora, fiind cea mai mare viteza vantului inregistrata vreodata.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri despre lumea inconjuratoare

« 1

2

3 4 5 »
«

»