´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre mijloacele de transport - pagina 2

Cea mai lunga masina din lume

Cea mai lunga masina din lume

Cea mai lunga masina din lume care a intrat in Cartea Recordurilor masoara 30,48 metri, este prevazuta cu 24 de roti si doua locuri pentru sofer: unul in fata, unul in spate, acestora adaugandu-li-se jacuzzi-ul, un pat "king size", o platforma pentru bronzat si un helipad in cazul in care masina ramane blocata in trafic sau intr-o curba mai stransa. Masina a fost construita intr-un singur exemplar, la comanda unui client, de catre un californian pasionat de masini, colectionar de automobile si producator de masini de ocazie.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cea mai mare motocicleta

Cea mai mare motocicleta

Cea mai impozanta motocicleta construita vreodata, are o inaltime de 5,10 metri, o lungime de 10 metri si o greutate de aproximativ 5 tone. Aceasta masinarie impozanta a fost construita de italianul Fabio Reggiani, ea este de sase ori mai mare decat o motocicleta obisnuita. Motocicleta este dotata cu doar trei viteze ceea ce este suficient pentru un asemenea monstru pe doua roti.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Tractarea unui avion de peste 170 de tone cu o masina

Tractarea unui avion de peste 170 de tone cu o masina

Recordul a fost inregistrat pe aeroportul Sharjah din Emiratele Arabe Unite, unde automobilul de teren Nissan Patrol a tractat un avion de 155 de tone si lung de 40 de metri. Masina Nissan Patrol are un motor V8 de 5,6 litri, care dezvolta 406 CP si un cuplu maxim de 560 Newton/metru, iar propulsorul este cuplat la o transmisie automata cu sapte viteze.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cel mai mic consum mediu de carburant

Cel mai mic consum mediu de carburant

Cel mai mic consum mediu de carburant a fost inregistrat e oficialii organizatiei Guinness World Record ca fiind un Volkswagen Passat TDI de serie non-hybrid care a parcurs 13.071 de kilometri cu un consum mediu de doar 3.02 litri la 100 kilometri. Recordul anterior era de 3,46 litri/100 kilometri. Conform fisei tehnice Volkswagen Passat TDI detine un sistem avansat turbo si injectie directa care ofera un consum oficial pe autostrada de 5,5 litri/100 kilometri, in versiunea de echipare cu transmisie manuala cu 6 trepte.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

« 1

2

3 4 5 »
«

»