´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre mijloacele de transport - pagina 3

Cea mai lunga coloana de masini Mazda

Cea mai lunga coloana de masini Mazda

Producatorul japonez Mazda a intrat din nou in Guinness Book of World Records cu un numar de 683 de masini Mazda MX-5 conduse pe drumurile din jurul centrului de teste RDW din Lelystad, care au format cea mai lunga coloana de masini Mazda aflate in miscare. Noul record l-a doborat pe cel din 2010 cand la eveniment s-au adunat 459 de Mazda MX-5s.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cel mai lung tren din lume

Cel mai lung tren din lume

Cel mai lung tren din lume a masurat 7,35 kilometri in lungime, fiind compus din 682 de vagoane de minereu. Trenul ce apartinea de compana BHP Iron Ore din Australia si s-a deplasat cu ajutorul a opt locomotive diesel, traversand pe 21 iunie 2001 cei 275 de kilometri ce despart minele Newman si Yandi de Port Hedland, in vestul Australiei.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cel mai mare vas de croaziera din lume

Cel mai mare vas de croaziera din lume

MS Allure of the Seas este cel mai mare vas de croaziera din lume si este vasul geaman al lui MS Oasis of the Seas, detinand impreuna titlul de cel mai mare vas de pasageri. Insa in urma masuratorilor oficiale s-a descoperit ca Allure of the Seas este cu 5 centimetri mai lunga decat Oasis of the Seas, cu toate ca cele doua ar fi trebuit sa fie perfect identice. MS Allure of the Seas cantareste 225.282 tone, are 360 de metri lungime, 64 de metri latime si cu o punte situata la 65 de metri deasupra apei. Vasul este dotat cu 16 punti si poate gazdui 6.318 pasageri. Allure of the Seas a fost comandata in februarie 2006 de Royal Carribean International iar constructia ei a inceput oficial la STX Europe in Turku, Finlanda in februarie 2008. A plecat de pe portul din Turku pe 29 octombrie 2010 indreptandu-se spre Port Everglades, Florida.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cel mai mic automobil

Cel mai mic automobil

Cel mai mic automobil omologat in cartea recordurilor a fost construit de un student din Asakuchi, Japonia. Inaltimea maxima a acestui automobil este de 45 de centimetri,

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

« 1 2

3

4 5 »
«

»