Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 10

Cea mai mare pasca din lume

Cea mai mare pasca din lume

Cinci patiseri si patru bucatari au pregatit pasca uriasa la Radauti, cu ocazia sarbatorilor de Paste din 2009. Produsul final a avut 170 de kilograme, un diametru de peste doi metri si o grosimea de peste zece centimetri. Pentru prepararea sa s-au folosit trei sute de oua, 45 de kilograme de branza de vaci, trei kilograme de stafide si cateva zeci de kilograme de faina. Forma ei a fost rotunda, pentru ca asa cere traditia, cu o cruce pe mijloc, iar de jur-imprejur un inel din aluat.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 37 din categoria recorduri romanesti

Cel mai mare bulz din lume

Cel mai mare bulz din lume

Romanii au intrat in Cartea Recordurilor si cu cel mai mare bulz, localnicii din Simba, judetul Sibiu, au pregatit in martie 2009 un bulz lung de 189 de metri. Bulzul sibian l-a depasit cu 39 de metri pe cel facut anul trecut in comuna Turia, judetul Covasna, care a masurat 150 de metri. Pentru prepararea bulzului de 189 de metri a fost nevoie de ingrediente a caror greutate totala a depasit o tona. S-au folosit aproximativ 850 de litri de apa, 250 de kilograme de branza, 14 kilograme de sare, 450 de kilograme de malai, 30 de litri de ulei si un ingredient special, pastrat secret de bucatari, care a dat un gust mai bun preparatului.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 38 din categoria recorduri romanesti

Cel mai mare ou traditional de Paste din lume

Cel mai mare ou traditional de Paste din lume

Localnicii din Suceava au intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai mare ou incondeiat din lume. Oul urias a fost amplasat in centrul orasului Suceava si a fost omologat, la data de 18 aprilie 2009, de World Records Academy ca fiind cel mai mare ou traditional din lume. Acest ou a fost confectionat din fibra de sticla de catre o firma din Buzau si decorat cu desene realizate pe autocolant de catre o firma suceveana, are o inaltime de 7,25 metri, diametru de 4,6 metri si o greutate de 1,8 tone.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 39 din categoria recorduri romanesti

Cel mai lung lant de pizza din lume

Cel mai lung lant de pizza din lume

Cel mai lung lant de pizza din lume masoara peste 496 de metri lungime, acesta a fost stabilit la inceputul lui octombrie in 2009, in Bucuresti. Peste 2.200 de pizza au format un lant lung de aproape 500 de metri. Pentru a obtine aceasta cantitate, cei care l-au preparat, angajatii de la Jerrys Pizza, au folosit 600 de kilograme de faina special, 400 de kilograme de mozzarella, 200 de kilograme de sos de rosii, 15 litri de ulei de masline si trei kilograme de drojdie de bere. 90% din lantul de pizza a fost donat adaposturilor de copii din Bucuresti, iar 10% a fost mancat de catre participantii de la Bucharest Food Festival, din 3 octombrie.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 40 din categoria recorduri romanesti

« 7 8 9

10

11 »
«

»