´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 11

Cea mai tanara campioana mondiala la gimnastica

Cea mai tanara campioana mondiala la gimnastica

Cea mai tanara campioana mondiala absoluta la gimnastica este Aurelia Dobre o romanca care a castigat titlul la varsta de 14 ani si 352 zile in Olanda la Rotterdam, pe 23 octombrie 1987. Concursul individual compus implica participarea gimnastelor la 4 aparate: barna, sarituri, sol si paralele inegale, fiecare aparat fiind notat separat. Inspirata de campioana romana Nadia Comaneci, Dobre a inceput gimnastica la 6 ani, debutand in competitiile de juniori in 1983. Prima ei participare la Campionatele Mondiale, in 1987, a fost si cea mai reusita: a obtinut trei medalii de aur pe echipe, la individual compus si la barna si o medalie de bronz. Ea a participat la Jocurile Olimpice din 1988, castigand medalia de argint pe echipe si a repetat performanta in anul urmator, la Campionatele Mondiale. Dobre s-a retras in 1990, la 17 ani, si acum este coregrafa si antrenoare de dans.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 41 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil

Cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil

Palatul Parlamentului din Bucuresti, Romania cunoscut inainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului, masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime, si 92 m sub pamant. Are 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in cartea recordurilor.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 42 din categoria recorduri romanesti

Cel mai tanar cantaret din lume

Cel mai tanar cantaret din lume

Cleopatra Stratan a obtinut, recordul mondial pentru cel mai tanar cantaret din lume. La doar trei ani in data de 20 august 2006 a sustinut un concert de doua ore. Concertul a fost live in fata unui public format din 400 de persoane.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 43 din categoria recorduri romanesti

« 8 9 10

11

«

»