Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 11

Cel mai mare ou traditional de Paste din lume

Cel mai mare ou traditional de Paste din lume

Localnicii din Suceava au intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai mare ou incondeiat din lume. Oul urias a fost amplasat in centrul orasului Suceava si a fost omologat, la data de 18 aprilie 2009, de World Records Academy ca fiind cel mai mare ou traditional din lume. Acest ou a fost confectionat din fibra de sticla de catre o firma din Buzau si decorat cu desene realizate pe autocolant de catre o firma suceveana, are o inaltime de 7,25 metri, diametru de 4,6 metri si o greutate de 1,8 tone.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 41 din categoria recorduri romanesti

Cel mai lung lant de pizza din lume

Cel mai lung lant de pizza din lume

Cel mai lung lant de pizza din lume masoara peste 496 de metri lungime, acesta a fost stabilit la inceputul lui octombrie in 2009, in Bucuresti. Peste 2.200 de pizza au format un lant lung de aproape 500 de metri. Pentru a obtine aceasta cantitate, cei care l-au preparat, angajatii de la Jerrys Pizza, au folosit 600 de kilograme de faina special, 400 de kilograme de mozzarella, 200 de kilograme de sos de rosii, 15 litri de ulei de masline si trei kilograme de drojdie de bere. 90% din lantul de pizza a fost donat adaposturilor de copii din Bucuresti, iar 10% a fost mancat de catre participantii de la Bucharest Food Festival, din 3 octombrie.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 42 din categoria recorduri romanesti

Cea mai tanara campioana mondiala la gimnastica

Cea mai tanara campioana mondiala la gimnastica

Cea mai tanara campioana mondiala absoluta la gimnastica este Aurelia Dobre o romanca care a castigat titlul la varsta de 14 ani si 352 zile in Olanda la Rotterdam, pe 23 octombrie 1987. Concursul individual compus implica participarea gimnastelor la 4 aparate: barna, sarituri, sol si paralele inegale, fiecare aparat fiind notat separat. Inspirata de campioana romana Nadia Comaneci, Dobre a inceput gimnastica la 6 ani, debutand in competitiile de juniori in 1983. Prima ei participare la Campionatele Mondiale, in 1987, a fost si cea mai reusita: a obtinut trei medalii de aur pe echipe, la individual compus si la barna si o medalie de bronz. Ea a participat la Jocurile Olimpice din 1988, castigand medalia de argint pe echipe si a repetat performanta in anul urmator, la Campionatele Mondiale. Dobre s-a retras in 1990, la 17 ani, si acum este coregrafa si antrenoare de dans.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 43 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil

Cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil

Palatul Parlamentului din Bucuresti, Romania cunoscut inainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului, masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime, si 92 m sub pamant. Are 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in cartea recordurilor.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 44 din categoria recorduri romanesti

« 8 9 10

11

12 »
«

»