´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 2

Cea mai mare lingura de lemn din lume

Cea mai mare lingura de lemn din lume

Centrul Cultural Mioveni a doborat recordul pentru cea mai mare lingura de lemn din lume. Lingura masaoara 17,79 metri lungime si 1,5 metri in cel mai lat punct. Aceasta lingura uriasa a fost realizata in 14 zile de catre mesterul popular Ioan Rodos si fiul acestuia Gheorghe Rodos. Lingura reprezinta o adevarata opera de arta fiind ornata cu motive populare traditionale si cu sigla orasului Mioveni. Recordul inregistrat de mesterii romani l-au doborat pe cel detinut pana acum de India unde exista o lingura de 12,06 metri lungime.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri romanesti

Cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan

Cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan

Crucea Caraiman situata pe Varful Caraiman a fost construita intre anii 1926 - 1928 si a fost desemnata ca fiind cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan. Crucea Caraiman este cunoscuta si sub denumirea de Crucea Eroilor si a fost ridicata pentru a cinsti memoria romanilor care au murit in Primul Razboi Mondial. Monumentul situat la altitudinea de 2.291 metri, are o inaltime de 39,5 metri, este construit din profile de otel, si este montat pe un soclu din beton armat placat cu piatra, inalt de 8 metri. In interiorul acestuia se afla o incapere care a adapostit initial generatorul de energie electrica ce alimenta cele 120 de becuri de 500 W de pe conturul Crucii. Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial este situata in saua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului catre Valea Seaca, la altitudinea de 2.291 de metri, fiind unica in Europa atat prin altitudinea amplasarii, cat si prin dimensiuni, conform site-ului dedicat acestui monument.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare instalatie de Craciun dintr-un spatiu inchis

Cea mai mare instalatie de Craciun dintr-un spatiu inchis

Cea mai mare instalatie luminoasa de Craciun din lume dintr-un spatiu inchis se afla la Sun Plaza din Bucuresti si are 449.659 de beculete. Instalatia de Craciun este formata din peste 500 de perdele de beculete, 40 de brazi impodobiti cu alte 2.400 de luminite si 120 de ghirlande luminoase, ce impodobesc scarile rulante.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare salata

Cea mai mare salata

Recordul pentru cea mai mare salata, facuta din legume si verdeturi proaspete, a cantarit peste 19.050 kilograme si a fost realizata in data de 23 septembrie 2012 de catre Kaufland si Salve Club din Romania. Recordul a fost inregistrat la Centrul Expozitional Exporom Pantelimon din Bucuresti, Romania.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri romanesti

« 1

2

3 4 5 »
«

»