´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 2

Cei mai multi dansatori in sincron cu umbrele

Cei mai multi dansatori in sincron cu umbrele

Recordul mondial privind cei mai multi dansatori in sincron cu umbrele a fost stabilit la Arenele Romane, Romania, unde Hewlett-Packard Global eBusiness Operations Centre a adunat 1.461 de oameni sub coordonarea unui coregraf profesionist care i-a coordonat pe toti cei 1.461 de participanti ce au dansat sincron cu umbrele colorate, timp de 6 minute si 24 de secunde.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri romanesti

Cele mai multe persoane ce s-au rujat simultan timp de un minut

Cele mai multe persoane ce s-au rujat simultan timp de un minut

Recordul privind cele mai multe persoane ce s-au rujat impreuna simultan timp de un minut a fost doborat sambata, 8 martie 2014 la Iulius Mall din Cluj unde au participat 1.384 de persoane ce s-au rujat timp de un minut folosind rujurile si oglinzile primite la intrare. Participantele au fost de toate varstele, de la adolescente pana la pensionare. Recordul a fost omologat imediat de catre reprezentatul Guinness Book care a venit special de la Londra, Mark Gerard McKinley. Recordul anterior era detinut de Caracas, capitala Venezuelei, unde in august 2012, 1.002 femei si barbati s-au rujat timp de un minut intr-un centru comercial.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare lingura de lemn din lume

Cea mai mare lingura de lemn din lume

Centrul Cultural Mioveni a doborat recordul pentru cea mai mare lingura de lemn din lume. Lingura masaoara 17,79 metri lungime si 1,5 metri in cel mai lat punct. Aceasta lingura uriasa a fost realizata in 14 zile de catre mesterul popular Ioan Rodos si fiul acestuia Gheorghe Rodos. Lingura reprezinta o adevarata opera de arta fiind ornata cu motive populare traditionale si cu sigla orasului Mioveni. Recordul inregistrat de mesterii romani l-au doborat pe cel detinut pana acum de India unde exista o lingura de 12,06 metri lungime.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri romanesti

Cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan

Cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan

Crucea Caraiman situata pe Varful Caraiman a fost construita intre anii 1926 - 1928 si a fost desemnata ca fiind cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan. Crucea Caraiman este cunoscuta si sub denumirea de Crucea Eroilor si a fost ridicata pentru a cinsti memoria romanilor care au murit in Primul Razboi Mondial. Monumentul situat la altitudinea de 2.291 metri, are o inaltime de 39,5 metri, este construit din profile de otel, si este montat pe un soclu din beton armat placat cu piatra, inalt de 8 metri. In interiorul acestuia se afla o incapere care a adapostit initial generatorul de energie electrica ce alimenta cele 120 de becuri de 500 W de pe conturul Crucii. Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial este situata in saua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului catre Valea Seaca, la altitudinea de 2.291 de metri, fiind unica in Europa atat prin altitudinea amplasarii, cat si prin dimensiuni, conform site-ului dedicat acestui monument.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri romanesti

« 1

2

3 4 5 »
«

»