´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 3

Cea mai mare paine rustica de cartofi

Cea mai mare paine rustica de cartofi

Romania detine recordul privind cea mai mare paine rustica de cartofi. In compozitia acestei paini au intrat: 57 de kilograme de faina, 34 litri de apa, 5 kilograme de cartofi, un kilogram de drojdie si sare. Aceasta paine a fost coapta in stil traditional si a stat in cuptor sase ore la o temperatura de aproximativ 300 grade Celsius. Dupa ce a fost omologat recordul, painea a fost impartita celor prezenti la eveniment, hranind peste 800 de persoane.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri romanesti

Prima femeie inginer silvic din lume

Prima femeie inginer silvic din lume

Aurora Gruescu a intrat in Cartea Recordurilor, ca fiind prima femeie inginer silvic din lume, fiind totodata prima romanca aparuta in Guinness World Records. Aurora Gruescu a devenit cunoscuta pe plan mondial ca o deschizatoare de drumuri pentru femeile ce doreau sa profesesze in silvicultura, ea insasi o pioniera a acestui domeniu, ce parea sa apartina exclusiv barbatilor. Povestea marii ei pasiuni pentru natura, urmata cu multa perseverenta, munca si mai ales incredere in sine, inca din copilarie, i-au adus admiratia si aprecierea a nenumarate generatii de femei, pe care le-a incurajat si inspirat, dar si un titlu nemaintalnit pana atunci de prima romanca intrata

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri romanesti

Cel mai mare steag national din lume

Cel mai mare steag national din lume

Romania a intrat la 27 Mai 2013 in Cartea recordurilor cu cel mai mare steag national din lume. Uriasul drapel are o lungime de 330 de metri, o latime de 220 de metri si cantareste 5 tone. O echipa de 200 de oameni au participat la desfasurarea acestuia pe Aerodromul Clinceni de langa Bucuresti. Precedentul record a fost omologat in anul 2010, in Liban si steagul a avut aproximativ 65.000 de metri patrati.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare salata vegetala din lume

Cea mai mare salata vegetala din lume

Romania detine recordul privind cea mai mare salata vegetala din lume. Aceasta cantareste 19,05 tone si au muncit la ea cateva sute de voluntari din Bucuresti. Salata a fost preparata intr-un vas imens de 4.400 kg. Salata avea o inaltime de 53 de centimetri, 2,94 metri latime si 17,92 metri lungime. Pentru prepararea uriasei salate s-au taiat sase tone de rosii, patru tone de salata verde, patru tone de castraveti, doua tone de ardei, doua tone de ceapa si doua tone de morcovi. Pentru inmiresmarea ei s-au mai adaugat 400 de kilograme de masline, 800 de litri de ulei si 400 de kilograme de sare.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri romanesti

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»