´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 3

Cea mai mare instalatie de Craciun dintr-un spatiu inchis

Cea mai mare instalatie de Craciun dintr-un spatiu inchis

Cea mai mare instalatie luminoasa de Craciun din lume dintr-un spatiu inchis se afla la Sun Plaza din Bucuresti si are 449.659 de beculete. Instalatia de Craciun este formata din peste 500 de perdele de beculete, 40 de brazi impodobiti cu alte 2.400 de luminite si 120 de ghirlande luminoase, ce impodobesc scarile rulante.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare salata

Cea mai mare salata

Recordul pentru cea mai mare salata, facuta din legume si verdeturi proaspete, a cantarit peste 19.050 kilograme si a fost realizata in data de 23 septembrie 2012 de catre Kaufland si Salve Club din Romania. Recordul a fost inregistrat la Centrul Expozitional Exporom Pantelimon din Bucuresti, Romania.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare paine rustica de cartofi

Cea mai mare paine rustica de cartofi

Romania detine recordul privind cea mai mare paine rustica de cartofi. In compozitia acestei paini au intrat: 57 de kilograme de faina, 34 litri de apa, 5 kilograme de cartofi, un kilogram de drojdie si sare. Aceasta paine a fost coapta in stil traditional si a stat in cuptor sase ore la o temperatura de aproximativ 300 grade Celsius. Dupa ce a fost omologat recordul, painea a fost impartita celor prezenti la eveniment, hranind peste 800 de persoane.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri romanesti

Prima femeie inginer silvic din lume

Prima femeie inginer silvic din lume

Aurora Gruescu a intrat in Cartea Recordurilor, ca fiind prima femeie inginer silvic din lume, fiind totodata prima romanca aparuta in Guinness World Records. Aurora Gruescu a devenit cunoscuta pe plan mondial ca o deschizatoare de drumuri pentru femeile ce doreau sa profesesze in silvicultura, ea insasi o pioniera a acestui domeniu, ce parea sa apartina exclusiv barbatilor. Povestea marii ei pasiuni pentru natura, urmata cu multa perseverenta, munca si mai ales incredere in sine, inca din copilarie, i-au adus admiratia si aprecierea a nenumarate generatii de femei, pe care le-a incurajat si inspirat, dar si un titlu nemaintalnit pana atunci de prima romanca intrata

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri romanesti

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»