´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 4

Cel mai mare steag national din lume

Cel mai mare steag national din lume

Romania a intrat la 27 Mai 2013 in Cartea recordurilor cu cel mai mare steag national din lume. Uriasul drapel are o lungime de 330 de metri, o latime de 220 de metri si cantareste 5 tone. O echipa de 200 de oameni au participat la desfasurarea acestuia pe Aerodromul Clinceni de langa Bucuresti. Precedentul record a fost omologat in anul 2010, in Liban si steagul a avut aproximativ 65.000 de metri patrati.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 13 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare salata vegetala din lume

Cea mai mare salata vegetala din lume

Romania detine recordul privind cea mai mare salata vegetala din lume. Aceasta cantareste 19,05 tone si au muncit la ea cateva sute de voluntari din Bucuresti. Salata a fost preparata intr-un vas imens de 4.400 kg. Salata avea o inaltime de 53 de centimetri, 2,94 metri latime si 17,92 metri lungime. Pentru prepararea uriasei salate s-au taiat sase tone de rosii, patru tone de salata verde, patru tone de castraveti, doua tone de ardei, doua tone de ceapa si doua tone de morcovi. Pentru inmiresmarea ei s-au mai adaugat 400 de kilograme de masline, 800 de litri de ulei si 400 de kilograme de sare.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 14 din categoria recorduri romanesti

Cele mai multe penaltiuri aparate

Cele mai multe penaltiuri aparate

Helmuth Duckadam, fostul portar al Stelei a intrat in Cartea Recordurilor datorita penaltiurilor pe care le-a aparat in finala cu Barcelona fiind supranumit "Eroul de la Sevilla". Duckadam, a aparat toate cele patru lovituri de departajare, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso si Marcos in finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona avand o contribu?ie enorma la castigarea trofeului de catre Steaua Bucuresti.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 15 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare ciorba de burta din lume

Cea mai mare ciorba de burta  din lume

Recordul privind cea mai mare ciorba de burta a fost inregistrat la inceputului lui octombrie, 2007. Ciorba de burta, avea 1058 de litri si a fost preparata de opt bucatari care au gatit sapte ore, care insa a fost mancata rapid de participantii la Bucharest Food Festival.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 16 din categoria recorduri romanesti

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»