´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 5

Cel mai mare cos impletit din lume

Cel mai mare cos impletit din lume

Cel mai mare cos impletit din lume este un cos de nuiele impletit in cadrul editiei Festivalului Turda Fest, in perioada 25-27 septembrie 2009, cand a fost catalogat de World Records Academy drept cel mai mare din lume. Cosul are o lungime de aproape 19 metri, o inaltime de 9,48 de metri, o latime la baza de peste 10 metri si a fost impletit in noua zile de o echipa de 16 membrii ai comunitati de tigani din Turda.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 17 din categoria recorduri romanesti

Cea mai lunga scrisoare pentru Mos Craciun

Cea mai lunga scrisoare pentru Mos Craciun

In decembrie 2008, peste 1.000 de copii cu varstele cuprinse intre 8 si 14 ani au compus cea mai lunga scrisoare adresata lui Mos Craciun. Pe parcursul a zece zile, un sul de hartie lung de mai bine de 300 de metri a circulat prin scolile din orasul Brasov. Rezultatul final a fost o scrisoare de 413 metri lungime.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 18 din categoria recorduri romanesti

Cel mai mare monument al cepei din lume

Cel mai mare monument al cepei din lume

Guinness World Records a omologat recordul privind cel mai mare monument dedicat cepei realizat de de Cornel Durgheu, decanul Facultatii de Arte Vizuale din Oradea. Acest monument destinat cepei se gaseste in comuna Pericei din Salaj si are o inaltime de sase metri. Bulbul ce are o inaltime de 4,5 metri este realizat din fibra de sticla, rasini sintetice si este acoperit cu tabla de cupru batuta. Soclul pe care este asezat bulbul are o inaltime de doi si este realizat din beton placat cu travertine.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 19 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare cununa impletita din ceapa din lume

Cea mai mare cununa impletita din ceapa din lume

Cea mai lunga cununa de ceapa a fost impletita din ceapa recoltata in Pericei, cununa ce a intrat in Cartea Recordurilor cu prilejul primei editii a Festivalului Cepei din 2007. Agricultorii salajeni au impletit o cununa din 45.000 de cepe si o lungime de 4.518 metri.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 20 din categoria recorduri romanesti

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»