´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 5

Cel mai mare monument al cepei din lume

Cel mai mare monument al cepei din lume

Guinness World Records a omologat recordul privind cel mai mare monument dedicat cepei realizat de de Cornel Durgheu, decanul Facultatii de Arte Vizuale din Oradea. Acest monument destinat cepei se gaseste in comuna Pericei din Salaj si are o inaltime de sase metri. Bulbul ce are o inaltime de 4,5 metri este realizat din fibra de sticla, rasini sintetice si este acoperit cu tabla de cupru batuta. Soclul pe care este asezat bulbul are o inaltime de doi si este realizat din beton placat cu travertine.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 17 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare cununa impletita din ceapa din lume

Cea mai mare cununa impletita din ceapa din lume

Cea mai lunga cununa de ceapa a fost impletita din ceapa recoltata in Pericei, cununa ce a intrat in Cartea Recordurilor cu prilejul primei editii a Festivalului Cepei din 2007. Agricultorii salajeni au impletit o cununa din 45.000 de cepe si o lungime de 4.518 metri.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 18 din categoria recorduri romanesti

Cel mai mare balmos din lume

Cel mai mare balmos din lume

Cei mai buni bucatari din Muntii Apuseni au realizat un balmos urias, de 500 de kilograme, stabilind un nou record mondial, care a fost premiat de Cartea Recordurilor la data de 18 octombrie 2007 cu 125.000 de dolari. Balmos este o mancare traditionala a ciobanilor din Carpati, avand ca ingrediente faina de grau, faina de porumb si smantana, care sunt fierte impreuna timp de trei ore. Pentru pregatirea balmosului motesc s-au folosit 443 de kilograme de smantana, 4,43 kilograme de sare, 35 de kilograme de faina alba, 55,3 kilograme de malai. Cele peste 2.000 de portii de balmos rezultate au fost impartite gratuit tuturor celor prezenti.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 19 din categoria recorduri romanesti

Cea mai tanara persoana care a facut salturi cu parasuta

Cea mai tanara persoana care a facut salturi cu parasuta

La numai noua ani, Valentina Mihanciu este cea mai tanara persoana din lume care a facut salturi cu parasuta. Valentina a sarit in tandem cu parasuta de la 4.000 de metri, plutind pret de 55 de secunde, lansarea a avut loc pe aerodromul de la Strejnic, de langa Ploiesti. World Records Academy a omologat, in noiembrie 2007, micutei romance recordul mondial. Arta salturilor cu parasuta a fost transmisa catre Valentina de tatal ei, Vasile Mihanciu, care este antrenor de parasutism, multiplu campion national si detine un record de 6.800 de salturi. Poate parasutismul pare inedit pentru un copil de noua ani, dar Valentina a fost familiarizata de mica si cu alte practici sportive. Ea schiaza de la varsta de un an si patru luni si face, de asemenea, si sarituri in apa.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 20 din categoria recorduri romanesti

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»