´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 6

Cel mai mare balmos din lume

Cel mai mare balmos din lume

Cei mai buni bucatari din Muntii Apuseni au realizat un balmos urias, de 500 de kilograme, stabilind un nou record mondial, care a fost premiat de Cartea Recordurilor la data de 18 octombrie 2007 cu 125.000 de dolari. Balmos este o mancare traditionala a ciobanilor din Carpati, avand ca ingrediente faina de grau, faina de porumb si smantana, care sunt fierte impreuna timp de trei ore. Pentru pregatirea balmosului motesc s-au folosit 443 de kilograme de smantana, 4,43 kilograme de sare, 35 de kilograme de faina alba, 55,3 kilograme de malai. Cele peste 2.000 de portii de balmos rezultate au fost impartite gratuit tuturor celor prezenti.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 21 din categoria recorduri romanesti

Cea mai tanara persoana care a facut salturi cu parasuta

Cea mai tanara persoana care a facut salturi cu parasuta

La numai noua ani, Valentina Mihanciu este cea mai tanara persoana din lume care a facut salturi cu parasuta. Valentina a sarit in tandem cu parasuta de la 4.000 de metri, plutind pret de 55 de secunde, lansarea a avut loc pe aerodromul de la Strejnic, de langa Ploiesti. World Records Academy a omologat, in noiembrie 2007, micutei romance recordul mondial. Arta salturilor cu parasuta a fost transmisa catre Valentina de tatal ei, Vasile Mihanciu, care este antrenor de parasutism, multiplu campion national si detine un record de 6.800 de salturi. Poate parasutismul pare inedit pentru un copil de noua ani, dar Valentina a fost familiarizata de mica si cu alte practici sportive. Ea schiaza de la varsta de un an si patru luni si face, de asemenea, si sarituri in apa.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 22 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare halba de bere

Cea mai mare halba de bere

Timisorenii se pot mandrii cu cea mai mare halba de bere din lume, avand o capacitate de 11.000 de litri si o greutate de 2,5 tone. Aceasta a dezvelita la data de 29 mai 2009. Costul total al halbei de bere a fost estimat la 35.000 de euro.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 23 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare parada de mirese din lume

Cea mai mare parada de mirese din lume

Bucurestenii se pot mandri ca au avut cea mai mare parada de mirese din lume, la data de 17 mai 2009, la aceasta parada au participat 100 de tinere. Rolul evenimentului a fost acela de a promova institutia casatoriei in societatea romaneasca.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 24 din categoria recorduri romanesti

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»