Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 8

Parasutism dupa operatie pe cord deschis

Parasutism dupa operatie pe cord deschis

Laura Nicoleta Rites a stabilit un record mondial la data de 20 august 2001, pe aerodromul Cinceni-Bucuresti, efectuand trei lansari cu parasuta de la o inaltime de 1.100 de metri, dupa ce a suferit o operatie pe cord deschis la Targu-Mures. La data lansarilor, Laura era insarcinata cu fiul ei.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 29 din categoria recorduri romanesti

Cea mai in varsta femeie castigatoare a maratonului

Cea mai in varsta femeie castigatoare a maratonului

Constantina Dita Tomescu a castigat, la varsta de 38 de ani, maratonul de la Jocurile Olinpice de la Beijing din 2008, cu doua ore, 26 de minute si 44 de secunde. Pana anul trecut, recordul mondial pentru ce mai inaintata varsta a unei castigatoare de maraton era 30 de ani. Constantina Dita a declarat presei: "Experienta varstei m-a ajutat. Am concurat de nenumarate ori si am invatat multe despre alergare”.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 30 din categoria recorduri romanesti

Cel mai lung sir de prezervative din lume

Cel mai lung sir de prezervative din lume

Trei kilometri si trei sute de metri, este recordul la cel mai lung sir de prezervative innodate, detinut de romani. Evenimentul desfasurat in octombrie 2007 a reunit aproape 1.700 de oameni pentru a lega 25.773 de prezervative Love Plus, intr-un sir de aproape 3.300 de metri. Cu aceasta cifra a fost doborat recordul anterior de 2.700 de metri, stabilit in Thailanda de UNESCO.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 31 din categoria recorduri romanesti

Cel mai scump ziar din lume

Cel mai scump ziar din lume

In iunie 2008, World Records Academy a acordat titlul de cel mai scump ziar din lume publicatiei romanesti „Zimbrulu si Vulturulu”, in valoare de 830.000 de euro. Aceasta suma a fost stabilita la o licitatie din Geneva. Piesa a avut un pret de pornire de 500.000 de euro, dar a ajuns la 830.000 de euro, fiind cumparata de britanicul Joseph Hackmey. "Zimbrulu si Vulturulu” a aparut pentru prima data in luna noiembrie a anului 1858, fiind tiparit la Iasi, unde era editat in regim de cotidian.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 32 din categoria recorduri romanesti

« 5 6 7

8

9 10 11 »
«

»