Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 8

Cei mai de succes antrenori ai lumii

Cei mai de succes antrenori ai lumii

Maria Bitang si Octavian Bellu sunt considerati cei mai de succes antrenori ai lumii. Maria Bitang este considerata cea mai de succes femeie antrenor din lume. In perioada 1992-2005 antrenoarea a contribuit la obtinerea a 171 de medalii la Campionatele Europene si la Jocurile Olimpice. Octavian Bellu impreuna cu Maria Bitang au primit titlul de cel mai de succes cuplu de antrenori din lume, de la inceputul anilor 90, au obtinut impreuna peste 250 de medalii internationale. Totodata, Octavian Bellu, antrenor national din 1981, a fost numit cel mai de success antrenor barbat din lume, de catre Academia Recordurilor Mondiale.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 29 din categoria recorduri romanesti

Cel mai puternic magnet uman din lume

Cel mai puternic magnet uman din lume

Aurel Raileanu detine recordul pentru cel mai puternic magnet uman, acesta este capabil sa ridice un televizor de 26 de kilograme. Romanul, cunoscut si ca omul-magnet, poate ridica la piept o greutate de 26 de kilograme, fara niciun fel de ajutor. Aurel a spus ca nu stie cum a devenit un magnet, dar a explicat ca mai intai se concentreaza, apoi elibereaza un fel de atractie ce face ca si cele mai grele obiecte sa se lipeasca de pieptul, gatul sau fruntea lui.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 30 din categoria recorduri romanesti

Parasutism dupa operatie pe cord deschis

Parasutism dupa operatie pe cord deschis

Laura Nicoleta Rites a stabilit un record mondial la data de 20 august 2001, pe aerodromul Cinceni-Bucuresti, efectuand trei lansari cu parasuta de la o inaltime de 1.100 de metri, dupa ce a suferit o operatie pe cord deschis la Targu-Mures. La data lansarilor, Laura era insarcinata cu fiul ei.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 31 din categoria recorduri romanesti

Cea mai in varsta femeie castigatoare a maratonului

Cea mai in varsta femeie castigatoare a maratonului

Constantina Dita Tomescu a castigat, la varsta de 38 de ani, maratonul de la Jocurile Olinpice de la Beijing din 2008, cu doua ore, 26 de minute si 44 de secunde. Pana anul trecut, recordul mondial pentru ce mai inaintata varsta a unei castigatoare de maraton era 30 de ani. Constantina Dita a declarat presei: "Experienta varstei m-a ajutat. Am concurat de nenumarate ori si am invatat multe despre alergare.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 32 din categoria recorduri romanesti

« 5 6 7

8

9 10 11 »
«

»