´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre societatea moderna - pagina 10

Cel mai aglomerat stadion de fotbal

Cel mai aglomerat stadion de fotbal

Cel mai aglomerat stadion de fotbal este stadionul descoperit Maracana, cunoscut oficial sub denumirea de Estadio Jornalista Mario Filho, din Rio de Janeiro, Brazilia deschis in 1950 pentru a gazdui Cupa Mondiala FIFA. Cu ocazia ultimului meci al evenimentului sportiv international, cunoscut mai tarziu sub denumirea de Maracanazo, s-a stabilit un record mondial de audienta la fata locului pentru un meci de fotabal: numarul oficial comunicat a fost de 199.854 de participanti, dar cel real s-a estimat in jurul a 210.000 de oameni.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 37 din categoria recorduri despre societatea moderna

Cea mai aglomerata intersectie din punc de vedere pietonal

Cea mai aglomerata intersectie din punc de vedere pietonal

Cea mai aglomerata intersectie a lumii din punc de vedere pietonal este Shibuya, din Tokyo, aceasta numara 2,5 milioane de oameni aflati zilnic in tranzi. In timpul zilei, in miez de noapte, in zori si la apus, numarul de oameni aflati in trecere prin intersectia nipona Shibuya este intotdeauna consistent.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 38 din categoria recorduri despre societatea moderna

Cel mai aglomerat aeroport sin lume

Cel mai aglomerat aeroport sin lume

Cel mai aglomerat aeroport sin lume este Aeroportul International Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia, SUA, cu zeci de milioane de pasageri anual. Acesta este aerportul cu cel mai mare numar de pasageri deserviti anual, in 2009 a avut un numar total de 87.993.451 de pasageri si a inregistrat recordul istoric, propriu dar si international. In anul 2008, cu suma totala de 90.039.280 de pasageri "slujiti" cu succes. Hartsfield-Jackson are 151 de porti de imbarcare pentru zborurile interne si 28 de porti pentru cele internationale. In 2009, aici au aterizat si decolat 970.235 de avioane!

Cartea recordurilor: Recordul numarul 39 din categoria recorduri despre societatea moderna

Cel mai aglomerat oras din lume

Cel mai aglomerat oras din lume

Cel mai aglomerat oras din lume este orasul Mumbai. Cel mai populat oras din lume este Tokyo, capitala Japoniei, cu un numar de: 34.000.000 de locuitori. Totusi,densitatea cea mai mare ii apartine cu certitudine orasului Mumbai, din India, cu o populatie totala de "numai" 22 milioane de locuitori, dar cu o densitate de 30.000 de locuitori pe kilometru patrat, cifra care il face cel mai aglomerat oras al lumii. Mumbai este, totodata, si a treia cea mai mare zona metropolitana din lume, iar impreuna cu orasele-satelit invecinate formeaza una dintre cele mai mari aglomerari urbane. Capitala Indiei detine, totodata, cel mai mare port si aerroport din India, desfasurand jumatate din traficul de pasageri al intregii tari.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 40 din categoria recorduri despre societatea moderna

« 7 8 9

10

11 »
«

»