´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre societatea moderna - pagina 11

Cel mai aglomerat tren din lume

Cel mai aglomerat tren din lume

Cel mai aglomerat tren din lume este vorba despre Express-ul Toofan din India, care leaga Howrah de Delhi. Cu toate ca multi presupun ca Japonia are cele mai aglomerate trenuri in realitate, lucrurile nu stau asa.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 41 din categoria recorduri despre societatea moderna

Cea mai aglomerata plaja

Cea mai aglomerata plaja

Cea mai aglomerata plaja din lume este plaja de Imbaiere Huiquan, aceasta este situata in Golful Huiquan din Qingdao, provincia Shandong, China. Denumita si Plaja de Imbaiere Huiquan este renumita pentru apa limpede, valurile domoale si nisipul fin. Chiar si iarna, locul este asaltat de inotatori impatimiti. Este, pur si simplu, considerata cea mai aglomerata plaja din lume, deoarece atat tarmul cat si multi metri distanta de la el, in apa, nu pot fi macar observate din aer, din pricina aglomerarii umane.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 42 din categoria recorduri despre societatea moderna

Cea mai aglomerata retea de metrouri

Cea mai aglomerata retea de metrouri

Cea mai aglomerata retea de metrouri, dupa cum era de asteptat pentru cei care au ajuns in acest oras, cu cele mai aglomerate statii de metrou din lume sunt cele din Moscova. O zi de lucrur tipica in tunelurile "feroviare" ale capitalei rusesti aduce negresit mii de oameni in statiile subterane si in metrouri. Nu chiar toate statiile sunt sufocante si asaltate in numar colosal, dar nodurile principale aduc intotdeauna aminte de manifestatii capabile sa rastoarne guverne.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 43 din categoria recorduri despre societatea moderna

Cea mai aglomerata inchisoare din lume

Cea mai aglomerata inchisoare din lume

Cea mai aglomerata inchisoare din lume Kresty, din Sankt Petersburg. Penitenciarele rusesti au reputatia de a fi cele mai aglomerate de pe Pamant, iar locul intai la aceasta categorie este ocupat de penitenciarul Kresty, din Sankt Petersburg. Capacitatea oficiala a acestei inchisorii este de 3.000 de locuri, dar ea este, de fapt, ocupata de 10.000 de oameni. Se spune ca fiecare prizonier are dreptul la doar 4 metri patrati de spatiu si la 15 minute de imbaiere pe saptamana. In vara lui 2006, Vladimir Putin a anuntat ca detinutii si sediul inchisorii vor fi stramutate intr-o noua locatie din Districtul Kolpinsky, la periferia Sankt Petersburg-ului. Dupa ce relocarea va fi terminata, cladirea Kresty va fi vanduta la licitatie.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 44 din categoria recorduri despre societatea moderna

« 8 9 10

11

«

»