Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre societatea moderna - pagina 9

Cea mai mare maniferstare antirasista

Cea mai mare maniferstare antirasista

Cea mai mare maniferstare antirasista a avut loc pe 28 august 1963. Aceasta manifestare a fost condusa de Martin Luther King jr. din SUA, acesta a condus peste 250 000 demonstranti intr-un mars spre promenada din Washington DC, SUA. Demonstrantii militau in favoarea drepturilor civile egale pentru toti americanii, indiferent de rasa sau culoarea pielii, in ceea ce urma sa fie cel mai mare mars antirasist organizat vreodata. De pe treptele monumentului memorial Lincoln, King a tinut legendarul sau discurs I have a dream. Nascut in Atlanta, Georgia, SUA, pe 15 ian. 1929, Martin Luther King jr. a fost preot baptist, activist pentru drepturi civile si laureat la vremea respectiva. King a fost asasintat pe 4 apr. 1968 in Memphis, Tennesse, SUA.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 33 din categoria recorduri despre societatea moderna

Cel mai scump hotel din lume

Cel mai scump hotel din lume

Cel mai scump hotel din lume se afla in Dubai si este vorba de Burj Al Arab Hotel, unicul hotel de 7 stele din lume. In acest hotel cea mai ieftina camera costa 1000 de dolari/noapte, iar camera roiala costa 28000 dolari/noapte.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 34 din categoria recorduri despre societatea moderna

Cea mai aglomerata piscina

Cea mai aglomerata piscina

Cea mai aglomerata piscina se afla China si este vorba despre piscina uriasa a unui parc acvatic din Nanjing, capitala provinciei Jiangsu, unde aproape ca nici apa nu mai are loc de miile de inotatori care se inghesuie in bazin, incercand sa scape de caldura torida a sezonului estival. Faptul ca intre ei nu e loc nici macar de un ac, nu ii impiedica pe chinezi sa se distreze de minune, aruncandu-se in talazurile produse artificial ale piscinei. Atunci cand valurile de caldura ale verii lovesc provincia chinezeasca, strandul din Nanjing se transforma intr-un caleidoscop cromatic pe masura ce, cu mici cu mari, vizitatorii isi aseaza prosoapele de diferite culori pe raza bazinelor.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 35 din categoria recorduri despre societatea moderna

Cea mai aglomerata zona de pe glob

Cea mai aglomerata zona de pe glob

Cea mai aglomerata zona este regiunea Mong Kok care prezinta cea mai ridicata densitate demografica de pe intregul Glob, estimata la aproximativ 130.000 de persoane pe kilometru patrat. Mong Kok este o zona comercial-rezidentiala amplasata in centrul Kowloon-ului, din Hong Kong. In limba chineza, denumirea locului s-ar traduce prin "cotlon aglomerat" sau "Cotlon prosper". Districtul este caracterizat de un amestec contrastant de cladiri vechi si noi cu multe etaje, de magazine si restaurante la nivelul strazii, cu unitati rezidentiale la nivelurile superioare. Industriile cele mai importante in Mong Kok sunt cea imobiliara, restaurantele si entertainment-ul.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 36 din categoria recorduri despre societatea moderna

« 6 7 8

9

10 11 »
«

»