´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre sport si sportivi - pagina 2

Cele mai multe tractiuni la bara

Cele mai multe tractiuni la bara

Mark Jordan din Statele Unite ale Americii, Texas, in varsta de 54 de ani a facut 4.321 de tractiuni la bara. Recordul mondial a fost stabilit in 24 de ore in zilele de 3-4 noiembrie 2014 si a fost folosit pentru a strange donatii de catre HELP (Hammonds Education Leadership Program).

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cea mai mare participare de la un meci de fotbal

Cea mai mare participare de la un meci de fotbal

Meciul final al Cupei Mondiale din 1950 ramane detinatorul recordului pentru cea mai mare participare la un meci de Cupa Mondiala, fiind, de asemenea, cea mai mare participare de la un meci de fotbal din toate timpurile. Acest meci a fost disputat pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro la 16 iulie 1950 intre Brazilia si Uruguay. Meciul a fost castigat de Uruguay cu scorul de 2-1. Oficial, au fost 173.850 de spectatori care si-au platit biletul, insa neoficial unele estimari au raportat o prezenta de 210.000 de privitori.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cel mai mare val pentru surf

Cel mai mare val pentru surf

La data de 21 decembrie 2012, Shawn Dollar din SUA facut surf pe un val ce masurara 18,5 metri inaltime de la jgheab la creasta. Recordul a fost omologat la Cortes Bank, un recif de 166 km vest de San Diego, Statele Unite ale Americii si a fost confirmat in Mai 2013 de catre comisia Billabong XXL Global Awards Big Wave, care ia acordat premiul Pacifico si premiul pentru cel mai mare val (XXL), premiu insotit de suma de 30.000 dolari.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cea mai mare greutate sustinuta in pozitia pod

Cea mai mare greutate sustinuta in pozitia pod

Artavazd Hakobyan este un sportiv din Yerevan, Armenia ce a intrat in Cartea Recodurilor dupa ce a facut podul si a tinut pe burta o greutate de 113.15 kg timp de 16.23 secunde.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri despre sport si sportivi

« 1

2

3 4 5 »
«

»