´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre sport si sportivi - pagina 4

Cele mai multe medalii olimpice detinute de un sportiv

Cele mai multe medalii olimpice detinute de un sportiv

Larisa Semionovna Latinina nascuta Dirij este o fosta gimnasta sovietica din Ucraina care a intrat in Cartea Recordurilor datorita celor 18 medalii olimpice obtinute intre anii 1956 - 1964. In decursul activitatii competitionale a participat la trei olimpiade consecutive, devenind cel mai titrat sportiv olimpic, nu numai din domeniul gimnasticii. Larisa si-a incheiat cariera sportiva la varsta de 32 de ani dupa Campionatul Mondial din 1966, unde a castigat o medalie de argint cu echipa URSS.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 13 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Femeia care a alergat in "armura"

Femeia care a alergat in "armura"

Ashley Sorensen locotenent in cadrul departamentului explozivi si dezamorsari din Hawaii a intrat in Cartea Recordurilor dupa a alergat o mila imbracata intr-o armura ce cantarea aproape 35 de kilograme. Ashley a reusit sa parcurga distanta in doar 11 minute si 6 secunde, spunand ca s-a antrenat pentru record mai bine de un an si jumatate.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 14 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Surf pe cel mai mare val

Surf pe cel mai mare val

Garrett McNamara are 45 de ani, este din Massachusetts, iar familia lui s-a mutat in Hawai pe cand avea 11 ani. McNamara este o adevarata legenda a surfului care a inceput sa participe la concursuri inca de la 17 ani si a concurat zece ani in circuitul profesionist, alaturi de fratele lui. McNamara a reusit sa pluteasca pe un val de aproape 30 de metri inaltime la Nazare, in Portugalia, reusind sa-si bata propriul record, inregistrat tot la Nazare, la sfarsitul lui 2011, cand valul a avut aproape 24 de metri. Aceasta performanta a reusit-o cu ajutorul metodei "tow-in", care consta in remorcarea surferului de un ski-jet spre fata valului si care permite prinderea unor valuri mai mari decat prin simpla forta a bratelor, ca in surful traditional.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 15 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cei mai multi detinuti care fac deodata aerobic

Cei mai multi detinuti care fac deodata aerobic

Centrul de detentie Lurigancho, din apropiere de Lima a intrat in Cartea Recordurilor datorita celor 1.200 de detinuti care au participat la cea mai mare sedinta de aerobic. Timp de trei ore fara intrerupere detinutii au facut aerobic in curtea inchisorii.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 16 din categoria recorduri despre sport si sportivi

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»