´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre sport si sportivi - pagina 7

River Plate a are cel mai lung steag din lume

River Plate a are cel mai lung steag din lume

Clubul argentinian River Plate a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce suporterii au creat cel mai lung steag din lume, acesta masoara 7,829 metri. Ideea realizarii celui mai lung steag a venit de la un grup de suporteri si s-a extins rapid pe retelele de socializare, initiativa acestora materializandu-se prin confectionarea drapelului alb-rosu. Aceasta a fost desfasurat in Buenos Aires, intre locul unui fost stadion al echipei si arena El Monumental. La eveniment au participat aproximativ 100.000 de fani, River Plate a depasit astfel recordul stabilit de Rosario Central, care a confectionat un steag lung de 4,300 de metri pentru a celebra cea de-a 120-a aniversare a clubului. Steagul va fi donat muzeului formatiei argentiniene.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 25 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cel mai rapid jucator de sport stacking

Cel mai rapid jucator de sport stacking

Steven Purugganan este cel mai rapid jucator de sport stacking, un joc cu pahare. Americanul Steven Purugganan a asamblat si dezasamblat structurile continand cel mai mare numar de pahare, in 5,93 secunde, cu ocazia campionatelor WSSA Greater Sport Stacking din orasul Cleveland, pe 3 iunie 2009.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 26 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cel mai puternic fotbalist

Cel mai puternic fotbalist

Cel mai puternic fotbalist este Francisco Javier Galan Marin, autorul celui mai rapid sut. Pe 29 octombrie 2001, spaniolul Francisco Javier Galan Marin a expediat mingea de fotbal cu o viteza de 129 de kilometri/ora in studiourile emisiunii "El Show de los Records" din Madrid.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 27 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cea mai puternica femeie din lume

Cea mai puternica femeie din lume

Cea mai puternica femeie din lume este Jang Mi-Ran din Coreea de Sud campioana la haltere. La Olimpiada de la Beijing, halterofila a reusit sa ridice o greutate de 124.75 kilograme, castigandt aurul la categoria super-grea.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 28 din categoria recorduri despre sport si sportivi

« 4 5 6

7

8 9 10 »
«

»