´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri din stiinta si tehnologie - pagina 2

Cel mai mare flacon al unui ulei de motor

Cel mai mare flacon al unui ulei de motor

Contrsuirea celui mai mare flacon de ulei care a intrat in Guinness World Records a durat 12 zile. In acest flacon incap 757 litri de ulei si masoara: 2,28 metri inaltime, 1,01 metri latime si 0,58 metri grosime. Recordul a fost stabilit de Smithfield Fast Lube din Smithfield, Virginia din Statele Unite ale Americii.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cea mai subtire sticla din lume

Cea mai subtire sticla din lume

Cercetatorii de la Universitatea Cornell din SUA si cei de la Universitatea Ulm din Germania au intrat in Cartea Recordurilor cu cea mai subtire sticla din lume. Cea mai subtire sticla din lume, are doar 2 atomi, si a fost descoperita din greseala de profesorul David A. Muller si studenta Pinshane Huang care detin un model structural al unei fasii de sticla care este de 100 de milioane de ori mai subtire decat sticla de la geamurile uzuale. Fasia de sticla este atat de subtire incat atomii individuali de siliciu si de oxigen pot fi vazuti cu ajutorul aparatelor de microscopie electronica. Cercetatorii produceau grafen pe folii de cupru intr-un cuptor de cuart, insa in urma unei scurgeri pe instalatia de aerisire a rezultat o reactie intre cupru si cuart care este si el compus din siliciu si oxigen. Acest reactie a dus la producerea stratului de sticla pe grafen. Reusita a intrat in editia din 2014 a Guinness Book of World Records.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cel mai mic ecosistem din lume

Cel mai mic ecosistem din lume

Cel mai mic ecosistem din lume ce a intrat in Cartea Recordurilor a fost descoperit in octombrie 2008. Acesta este primul ecosistem identificat pe Terra in care traieste o singura specie, este vorba de bacteria Desulforudis audaxviator. Aceasta a fost descoperita la 2,8 kilometri adancime in mina Mponeng din Africa de Sud. Bacteria traieste intr-o izolare totala, in intuneric, la temperaturi de aproximativ 60 de grade Celsius.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cea mai mare distanta de Terra la care au calatorit pamantenii

Cea mai mare distanta de Terra la care au calatorit pamantenii

Cea mai mare distanta de Terra la care au calatorit oamenii este de 400.171 de kilometri. Reusita apartine astronautilor americani Jim Lovell, Jack Swigert si Fred Haise, membrii misiunii Apollo 13 atingand punctul record in data de 15 aprilie 1970.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

« 1

2

3 4 5 »
«

»