´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri din stiinta si tehnologie - pagina 4

Cel mai inalt pod din lume

Cel mai inalt pod din lume

Presedintele Mexicului, Felipe Calderon, a inaugurat cel mai inalt pod din lume, acesta masoara 403 metri in inaltime si traverseaza o zona accidentata a Mexicului, ce leaga orasul Mazatlan situat pe coasta Oceanului Pacific de Durango si un oras situat in interiorul tarii. Podul Baluarte traverseaza o prapastie adanca situata in partea de nord a Mexicului, in muntii Sierra Madre Occidental si masoara 1.124 de metri in lungime si 19,8 metri in latime. Costul podului se ridica la 158,7 milioane de dolari, iar autostrada Durango-Mazatlan va costa in total 1,46 miliarde de dolari. Aceasta va inlocui un drum extrem de periculos, supranumit de localnici "coasta diavolului".

Cartea recordurilor: Recordul numarul 13 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cel mai inalt webcam in Muntii Himalaya

Cel mai inalt webcam in Muntii Himalaya

Compania germana Mobotix a stabilit un record mondial, amplasand un webcam in Muntii Himalaya pentru a filma cea mai inalta culme de pe Terra, varful Everest. Camera a fost amplasata pe muntele Kala Patthar, la o altitudine de 5.643 de metri, de unde transmite imagini HD cu Everestul, ce se inalta la 8.848 de metri. Webcam-ul este alimentat cu energie solara si este proiectat sa reziste la conditiile grele de pe varful Kala Patthar, unde temperaturile pot sa atinga valori de -30 de grade Celsius.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 14 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cel mai mic microfon

Cel mai mic microfon

Cel mai mic microfon este din siliciu de numai 40 microni (un micron este o milionime de metru) si a fost produs de departamentele Inginerie Electrica si Fizica ale Universitatii Bilkent, Turcia. Se doreste A fi utilizat in domeniul medical al scanarilor cu ultrasunete.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 15 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cea mai precisa valoare a lui Pi

Cea mai precisa valoare a lui Pi

Pi, unul dintre cele mai importante numere din matematica, este egal cu jumatate din circumferinta unui cerc impartita la raza cercului. Este, de asemenea, un numar irational deoarece are o infinitate de zecimale care nu se repeta dupa un sablon si din acest motiv matematicienii au fost atrasi sa-i calculeze o valoare cat mai exacta. Cele mai multe zecimale calculate sunt in numar de 206 158 430 000. Profesorul Yasumasa Kanada si dr. Daisuke Takahashi ambii Japonia au efectuat calculul prin rularea a doua programe diferite de computer in 1999.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 16 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

« 1 2 3

4

5 »
«

»