´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri din stiinta si tehnologie - pagina 5

Prima poza facuta de pe suprafata Lunii

Prima poza facuta de pe suprafata Lunii

Prima imagine luata de pe suprafata Lunii a fost realizata de sovietici la data de 3 februarie 1966. Misiunea spatiala facea parte din Programul Spatial Sovietic care a lansat la 31 ianuarie 1966 o sonda mica denumita Luna 9 care a aterizat pe Luna la data de 3 februarie 1966 moment din care transmis date spre centrul de comanda pana pe 7 februarie 1966.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 17 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cea mai mare cladire alimentata de energie solara

Cea mai mare cladire alimentata de energie solara

Cea mai mare cladire alimentata de energie solara a fost inaugurata in anul 2009, orasul chinezesc Dezhou din China? Cladirea este inconjurata de panouri solare, are o suprafata de 75.000 de metri patrati, dispune de centre de expozitie, sali pentru cercetari stiintifice si intalniri de afaceri, birouri si un hotel. In ceea ce priveste designul cladirii, acesta a fost inspirat de cadranul soarelui si evidentiaza necesitatea inlocuirii combustibililor fosili cu sursele de energie regenerabila.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 18 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Robotul ce solutioneaza cubul Rubik in doar trei secunde

Robotul ce solutioneaza cubul Rubik in doar trei secunde

Un robot ce a intrat in Cartea Recordurilor a reusit ca solutioneze cubul Rubik in doar trei secunde. Robotul a fost intitulat "Cubestormer" si este mai rapid cu doua secunde decat versiunea sa anterioara. Pe langa procesorul de tip ARM, masinaria incorporeaza un smartphone Samsung Galaxy S4 si multe piese LEGO. Inventia a fost posibila dupa 18 luni de munca a inginerilor de la ARM Mobile. Inventatorii spun ca si-au propus sa sporeasca interesul tinerilor pentru tehnologie si sa demonstreze cat de departe poate ajunge mintea umana.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 19 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cea mai rapida imprimanta care a printat 500 de foi

Cea mai rapida imprimanta care a printat 500 de foi

Cel mai rapid timp obtinut pentru a imprima 500 de foi este detinut de o imprimanta desktop color care a reusit sa printeze 500 de foi in 7 minute si 19,25 de secunde. Recordul a fost realizat la data de 6 aprilie 2012 in Vancouver, Washington, Statele Unite ale Americii cu o imprimanta Hewlett-Packard Officejet Pro X576dw All-in-One.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 20 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»