Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri uluitoare - pagina 5

Mersul pe sarma intre doua camioane pe autostrada

Mersul pe sarma intre doua camioane pe autostrada

Faith Dickey de 23 de ani, este "slackliner", adica acrobat specializat in mersul pe un cablu sau o chinga prinsa intre doua puncte fixe, si este prima persoana care a reusit o performanta extrem de periculoasa de a merge pe sarma intinsa intre doua camioane aflate in mers pe o autostrada din Croatia. Americanca Faith Dickey a declarat ca: "este o provocare enorma si astfel de provocari ma ajuta sa merg mai departe, cascadoriile nu sunt pentru nesabuiti si siguranta trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc. Tot timpul trebuie sa fii pregatit pentru ce este mai rau si sa planuiesti cum sa faci fata esecului. Pregatirile in cele mai mici detalii sunt vitale", a adaugat Dickey.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 17 din categoria recorduri uluitoare

Cea mai lunga cadere libera

Cea mai lunga cadere libera

Pe 16 august 1960, capitanul Joseph W. Kittinger a cazut liber 25820 m dintr-un balon aflat la 31330 m, la Tularosa, New Mexico, SUA. Viteza maxima atinsa in aerul rarefiat a fost de 1 006 km/h la 27400 m, adica putin mai mare decat viteza sunetului. Joseph a cazut timp de 4 minute si 37 de secunde, inainte ca parasuta sa se deschida automat.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 18 din categoria recorduri uluitoare

Cel mai lung mers pe apa

Cel mai lung mers pe apa

In 1988, Remy Bricka din Franta a traversat Oceanul Atlantic pasind pe schiuri lungi de 4,2 metri. Plecat din Tenerife, Insulele Canare, pe 2 aprilie 1988 a parcurs 5 636 km, sosind in Trinidad pe 31 mai 1988. Remy a intreprins calatoria care a durat doua luni pe flotoare de poliester, fara apa dulce sau rezerve de hrana, mancand plancton, iar la sosire avea halucintii.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 19 din categoria recorduri uluitoare

Cea mai mare pizza care se poate comanda

Cea mai mare pizza care se poate comanda

Cea mai mare pizza care se poate comanda se afla pe meniul de la Big Mama's si la Papa's Pizzeria, din Los Angeles, California. Aceasta pizza are un diametru de 1,37 metri si costa 199,99 de dolari. Pizza mamut este indeajuns de mare pentru a satura 100 de persoane. Singura conditie pentru a intra in posesia unei astfel de gustari este sa anunti pizzeria cu 24 de ore inainte.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 20 din categoria recorduri uluitoare

« 2 3 4

5

6 »
«

»