Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 7

Cele mai multe note de 10 de la Jocurile Olimpice

Cele mai multe note de 10 de la Jocurile Olimpice

La numai 14 ani, cu sapte note de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, Nadia Comaneci a stabilit un record mondial, la 18 iulie, pentru cele mai multe note de 10 obtinute vreodata la Olimpice. Din 1976, niciun gimnast nu a mai obtinut nota 10 la vreo editie a jocurilor. Totodata, ziua de 18 iulie a fost declarata de Academia Recordurilor Mondiale drept Ziua Recordurilor Mondiale, in care sa-ti amintesti cea mai frumoasa evolutie din istoria Jocurilor Olimpice. Editia revistei americane de renume "Times magazine”, publicata imediat dupa performanta Nadiei, a ales sa puna pe prima pagina fotografia tinerei de 14 ani, iar intr-un colt, pe aceeasi coperta, a aparut o poza mica care ilustra prima fotografie de pe planeta Marte. Totodata, Nadia Comaneci este singura persoana care a ajuns simultan pe coperta revistei "Times Magazine”, Sports Illustrated si "Newsweek”, ca sa nu mai mentionam si pe copertile altor milioane de publicatii de presa din lumea intreaga.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 25 din categoria recorduri romanesti

Cel mai bogat om din lume

Cel mai bogat om din lume

Cu toate ca pare surprinzator Academia Recordurilor Mondiale a omologat titlul de cel mai bogat om din lume, la data de 21 august 2007, unui roman din Iasi, Florin Mihai Fluturel, avocat ca profesie care detine 79% din compania Romvector X, avand 30.999.600.079 de actiuni in valoare de 98.75 miliarde de euro. Florin Fluturel, in varsta de 36 de ani, se invarteste de ani buni in mediul inventatorilor ieseni, fiind, la un moment dat, seful unei fundatii de promovare si sustinere financiara a descoperirilor stiintifice locale. Secretul averii de 98.75 miliarde de euro il reprezinta un complex de inventii din domeniul fizicii cuantice si a undelor electromagnetice.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 26 din categoria recorduri romanesti

Cei mai de succes antrenori ai lumii

Cei mai de succes antrenori ai lumii

Maria Bitang si Octavian Bellu sunt considerati cei mai de succes antrenori ai lumii. Maria Bitang este considerata cea mai de succes femeie antrenor din lume. In perioada 1992-2005 antrenoarea a contribuit la obtinerea a 171 de medalii la Campionatele Europene si la Jocurile Olimpice. Octavian Bellu impreuna cu Maria Bitang au primit titlul de cel mai de succes cuplu de antrenori din lume, de la inceputul anilor ’90, au obtinut impreuna peste 250 de medalii internationale. Totodata, Octavian Bellu, antrenor national din 1981, a fost numit cel mai de success antrenor barbat din lume, de catre Academia Recordurilor Mondiale.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 27 din categoria recorduri romanesti

Cel mai puternic magnet uman din lume

Cel mai puternic magnet uman din lume

Aurel Raileanu detine recordul pentru cel mai puternic magnet uman, acesta este capabil sa ridice un televizor de 26 de kilograme. Romanul, cunoscut si ca omul-magnet, poate ridica la piept o greutate de 26 de kilograme, fara niciun fel de ajutor. Aurel a spus ca nu stie cum a devenit un magnet, dar a explicat ca mai intai se concentreaza, apoi elibereaza un fel de atractie ce face ca si cele mai grele obiecte sa se lipeasca de pieptul, gatul sau fruntea lui.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 28 din categoria recorduri romanesti

« 4 5 6

7

8 9 10 »
«

»