Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 9

Cel mai lung sir de prezervative din lume

Cel mai lung sir de prezervative din lume

Trei kilometri si trei sute de metri, este recordul la cel mai lung sir de prezervative innodate, detinut de romani. Evenimentul desfasurat in octombrie 2007 a reunit aproape 1.700 de oameni pentru a lega 25.773 de prezervative Love Plus, intr-un sir de aproape 3.300 de metri. Cu aceasta cifra a fost doborat recordul anterior de 2.700 de metri, stabilit in Thailanda de UNESCO.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 33 din categoria recorduri romanesti

Cel mai scump ziar din lume

Cel mai scump ziar din lume

In iunie 2008, World Records Academy a acordat titlul de cel mai scump ziar din lume publicatiei romanesti „Zimbrulu si Vulturulu”, in valoare de 830.000 de euro. Aceasta suma a fost stabilita la o licitatie din Geneva. Piesa a avut un pret de pornire de 500.000 de euro, dar a ajuns la 830.000 de euro, fiind cumparata de britanicul Joseph Hackmey. "Zimbrulu si Vulturulu” a aparut pentru prima data in luna noiembrie a anului 1858, fiind tiparit la Iasi, unde era editat in regim de cotidian.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 34 din categoria recorduri romanesti

Cel mai mare document legal din lume

Cel mai mare document legal din lume

Recordul pentru cel mai mare document legal din lume a fost stabilit de ING Asigurari de Viata, care a emis o polita de asigurare inalta de noua metri si lata de sase. Conform acestor cifre, Academia Recordurilor Mondiale a stabilit ca este atat cel mai mare document legal, cat si cea mai mare polita de asigurare.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 35 din categoria recorduri romanesti

Cel mai lung poem de dragoste din lume

Cel mai lung poem de dragoste din lume

Cum era de asteptat, „Luceafarul”, de Mihai Eminescu, a fost omologat de World Records Academy drept „cel mai lung poem de dragoste din lume”, in februarie 2009. Toate cele 98 de strofe ale creatiei eminesciene, traduse in limba engleza. Totodata, un copac batrand de peste 100 de ani din Parcul Copou din Iasi este cunoscut drept "Copacul indragostitilor”, pentru ca se spune ca acolo venea poetul pentru a-si gasi inspiratia. Din acest motiv, copacul a devenit detinatia turistica a romanticilor din lumea intreaga, "Turisti din Japonia si Brazilia vin aici sa sarute copacul despre care se zice ca aduce noroc in dragoste”, scrie World Records Academy. Reputatia poetului roman a depasit chiar si limitele Terrei, NASA punand numele "Eminescu” unuia dintre craterele identificate pe planeta Mercur.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 36 din categoria recorduri romanesti

« 6 7 8

9

10 11 12 »
«

»