Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 9

Cel mai mare document legal din lume

Cel mai mare document legal din lume

Recordul pentru cel mai mare document legal din lume a fost stabilit de ING Asigurari de Viata, care a emis o polita de asigurare inalta de noua metri si lata de sase. Conform acestor cifre, Academia Recordurilor Mondiale a stabilit ca este atat cel mai mare document legal, cat si cea mai mare polita de asigurare.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 33 din categoria recorduri romanesti

Cel mai lung poem de dragoste din lume

Cel mai lung poem de dragoste din lume

Cum era de asteptat, „Luceafarul”, de Mihai Eminescu, a fost omologat de World Records Academy drept „cel mai lung poem de dragoste din lume”, in februarie 2009. Toate cele 98 de strofe ale creatiei eminesciene, traduse in limba engleza. Totodata, un copac batrand de peste 100 de ani din Parcul Copou din Iasi este cunoscut drept "Copacul indragostitilor”, pentru ca se spune ca acolo venea poetul pentru a-si gasi inspiratia. Din acest motiv, copacul a devenit detinatia turistica a romanticilor din lumea intreaga, "Turisti din Japonia si Brazilia vin aici sa sarute copacul despre care se zice ca aduce noroc in dragoste”, scrie World Records Academy. Reputatia poetului roman a depasit chiar si limitele Terrei, NASA punand numele "Eminescu” unuia dintre craterele identificate pe planeta Mercur.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 34 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare omleta taraneasca din lume

Cea mai mare omleta taraneasca din lume

Cea mai mare omleta taraneasca a fost gatita de o echipa de 20 de bucatari, in mai 2009. Cifrele acestui record se prezinta astfel: 30.000 de oua folosite, o tona si jumatate de cartofi, 300 de kilograme de legume, 400 de kilograme de sunca, 400 de kilograme de cascaval, 200 de litri de ulei vegetal, 30 de kilograme de patrunjel, 15 kilograme de sare si 3 de piper. Toate acestea au produs o omleta de peste 20 de metri patrati si 3,75 de tone.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 35 din categoria recorduri romanesti

Cel mai mare gulas din lume

Cel mai mare gulas din lume

Ultimul record in materie de gulas, 5.000 de litri preparati la Salonta anul trecut, a fost facut bucati in 1 octombrie 2007 la Baia Mare, dupa ce aici s-a realizat un gulas de 7.200 de litri, la care s-au folosit 1,6 tone de carne, 1,2 tone de cartofi, cateva sute de kilograme de zarzavaturi si condimente. Peste 100 de oameni au participat la curatarea zarzavaturilor, care a inceput inca de vineri.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 36 din categoria recorduri romanesti

« 6 7 8

9

10 11 »
«

»