´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre sport si sportivi - pagina 6

Cel mai lung Goool din lume anuntat la radio

Cel mai lung Goool din lume anuntat la radio

Comentatorul sportiv al postului public de radio, Ilie Dobre, a doborat un nou record mondial in timpul partidei dintre Vointa Sibiu si Otelul Galati. World Record Academy a anuntat ca angajatul Radio Romania Actualitati a strigat "gol" timp de 31 de secunde fara sa respire. Ilie Dobre a strigat timp de mai bine de jumatate de minut "gol" dupa ce Gabriel Paraschiv a marcat pentru Otelul Galati.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 21 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cea mai batrana gimnasta din lume

Cea mai batrana gimnasta din lume

Cea mai batrana gimnasta din lume este profesoara Johanna Quaas, din Leipzig, Germania. La cei 86 de ani Johanna pare a avea doar 50. De-a lungul vieti Johanna Quaas a castigat 11 medalii.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 22 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cel mai selectionat fotbalist de pe planeta

Cel mai selectionat fotbalist de pe planeta

Fotbalistul egiptean Ahmed Hassan in varsta de 36 de ani a devenit cel mai selectionat fotbalist din lume. Hassan are 180 de meciuri in nationala Egiptului si a devenit cel mai selectionat fotbalist de pe planeta, doborand recordul sauditului Mohamed Al-Deayea care avea doar 178 partide, record ce data din 2006. Mai bine de 15 ani Ahmed Hassan a jucat pentru nationala Egiptului, una dintre cele mai titrate reprezentative de pe continentul african.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 23 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cei mai multi jucatori de nationalitati diferite la un meci

Cei mai multi jucatori de nationalitati diferite la un meci

Meciul West Bromwich Albion - Blackburn Rovers din Premier League a intrat in Cartea Recordurilor pentru un meci la care au luat parte cei mai multi jucatori de nationalitati diferite. Partida a intrat in Cartea Recordurilor Guinness deoarece 23 din cei 27 de jucatori trimisi pe teren, adica 22 titulari si 5 rezerve au reprezentat natiuni diferite. Printre ei se afla si fundasul roman Gabriel Tamas care a devenit astfel al doilea fotbalist roman intrat in Cartea Recordurilor, dupa Helmuth Duckadam. Partida Blackburn - West Bromwich Albion, a fost disputata la 23 ianuarie 2011 si s-a incheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 2-0, Tamas a fost ghinionistul meciului, inscriind un autogol. Echipele au fost alcatuite sin urmatorii jucatori: Blackburn: Robinson (Anglia) - Salgado (Spania), Givet (Franta), Samba (Congo), M.Olsson (Suedia), Jones (SUA), Pedersen (Norvegia), Dunn (Anglia), Santa Cruz (Paraguay), Kalinici (Croatia), Hoilett (Canada). Rezervele au fost: N'zonzo (Franta), Roberts (Grenada), Hanley (Scotia). Jucatorii echipei West Bromwich Albion au fost: West Brom: Myhill (Tara Galilor) - J.Olsson (Suedia), Tamas (Romania), Cech (Slovacia), Jara (Chile), Scharner (Austria), Thomas (Anglia), Morisson (Scotia), Mulumbu (RD Congo), Brunt (Irlanda de Nord), Odemwingie (Nigeria). Rezervele au fost: Tchoyi (Camerun), Bednar (Cehia).

Cartea recordurilor: Recordul numarul 24 din categoria recorduri despre sport si sportivi

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»